Hlavní obsah

MČR Off Road Trial - Bělá pod Bezdězem

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý zářijový víkend se v areálu Motorlandu Bělá uskutečnil šestý závod MČR v off road trialu ročník 2016. Závodním kolbištěm tím pádem nebyla známá asfaltová část areálu, kde pravidelně probíhá testování závodní techniky nebo kompaktní automobilové soutěže, ale přilehlé lesy s částečně písčitým podložím.

Článek

Off road trial je založený na preciznosti řidiče a jeho schopnosti projet v časovém limitu náročným terénem trasu vyznačenou dřevěnými brankami. Branky musí být projety v konkrétním očíslovaném pořadí a bez dotyku, jinak následuje bodová penalizace, podobně pak při couvání a dalších prohřešcích. Záleží na posádce, jakou zvolí cestu k absolvování všech branek v sekci.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na první pohled se to nezdá, nicméně jedná se o relativně levnou a bezpečnou formu závodění, soutěžící navíc nemusí disponovat závodní licencí - stačí řidičský průkaz sk.B. My jsme se vydali na nedělní část závodu, kdy bylo i přes klidný průběh k vidění několik zajímavých momentů jako drobná Suzuki proplétající se úzkými pasážemi nebo hromově znějící Wrangler vzpínající se na zadních kolech. Ostatně galerie napoví.

Reklama

Načítám