Hlavní obsah

LOMAX rozšiřuje nabídku venkovních žaluzií o lamelu Z90 PRO

Foto: Daniel Kupsa

Venkovní žaluzie Z9, barva antracit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Produktové portfolio venkovních žaluzií společnosti LOMAX se rozšiřuje o prémiovou lamelu Z90 PRO. Pyšní se nejmenším nábalem na tuzemském trhu, většinu konkurence pak poráží i z hlediska odolnosti proti silnému větru. Lamela Z90 PRO vyniká také dlouhou životností, která činí několik desítek let.

Článek

Tuzemský výrobce stínicí techniky LOMAX letos rozšiřuje svůj sortiment o zásadní novinku. Do produktového portfolia venkovních žaluzií nově přidává vlajkovou loď – lamelu s označením Z90 PRO. Elegantně vypadající novinka společnosti LOMAX předčí konkurenci na celém českém trhu zejména z hlediska nábalu, který má ze všech typů lamel vůbec nejmenší. Klíčem v tomto směru jsou zejména nízké lemy lamel a unikátní tvar čepů, které do sebe vzájemně skvěle zapadají. „Čepy zároveň umožňují instalaci se standardní vodící lištou, na lamely jsou přitom pevně nanýtované,“ uvádí další z předností lamely Z90 PRO marketingový manažer společnosti LOMAX Petr Přichystal.

Foto: Daniel Kupsa

Venkovní žaluzie Z9, barva antracit

Lamela v sortimentu společnosti LOMAX nahrazuje dosavadní typ žaluzie Z93, výrazně ji přitom předčí zejména v odolnosti vůči větru. „Při vzájemném porovnání je odolnost lamely Z90 PRO o dvě třídy lepší než v případě žaluzie Z93. V tomto směru patří obecně mezi nejlepší na celém českém trhu,“ popisuje Petr Přichystal s tím, že podobně jako dřívější typ vyniká opět bezchybným dovíráním lamel, což umožňuje zejména její tvar. „Kromě toho má jeden z nejmenších průsvitů v zavřeném stavu na trhu,“ doplňuje Petr Přichystal.

produkci této prémiové lamely otevřela společnost LOMAX v letošním roce zbrusu novou výrobní halu a pořídila i nový poloautomatický výrobní stroj, který pomocí unikátní technologie připojuje žaluzie pomocí háčků k vodícím lankům, a pomáhá tak k dokonalejšímu dovření háčku.

Foto: LOMAX & Co s.r.o.

Venkovní žaluzie Z90 PRO, barva Silver

Společnost LOMAX lamely Z90 PRO v nové hale nejen vyrábí, ale také je do jejích vnějších prostor nechala nainstalovat. „Chtěli jsme tuto produktovou novinku podrobit velkému zatěžkávacímu testu, který trval celkem 2 měsíce. Po tuto dobu se žaluzie v naprogramovaných intervalech pohybovaly nahoru a dolů, vždy až do koncové polohy. Těchto cyklů se nám za uvedenou dobu nakonec podařilo uskutečnit 23 111, žaluzie jsou přitom stále funkční. Statisticky při běžném používání provedou žaluzie denně v průměru 1,2 cyklu/den. V našem zatěžkávacím testu se nám tak podařilo nasimulovat 50 let provozu,“ popisuje experiment dokazující dlouhou životnost lamel marketingový manažer společnosti LOMAX.

Lamely jsou kromě výše zmíněných výhod opatřeny také mezilamelovým těsněním, které snižuje jejich hlučnost ve větru. K dispozici jsou standardně v barvách Silver 9006, Dark silver 9007, Bronze 780, Anthracite 7016, Metalic grey 703, Silver grey 7001, Basalt grey 7012, White 9016 a Brown 8014. Kromě barev skladem je samozřejmě možné zvolit z téměř nekonečné barevné palety, která čítá několik tisíc odstínů.

Foto: Daniel Kupsa

Venkovní žaluzie Z93, barva Basalt grey

Velkou výhodou je také možnost nastavení míry zastínění, ať už pomocí dálkového ovládání či chytrého telefonu. Uživatel si tak může různými způsoby regulovat množství slunečního záření, které proniká do interiéru. Zároveň má možnost propojit systém zastínění s dalšími zařízeními domácnosti, například garážovými vraty, a ovládat je tak všechna pomocí jednoho přístroje.

Načítám