Hlavní obsah

Lamborghini se daří jako nikdy. Prodeje lámou rekordy!

Foto: Archiv Garáž.cz

Supersporty ještě neřekly poslední slovo. Italové poprvé za pololetí prodali víc než 2000 aut. A hodlají tahle čísla už brzy znásobit. Má se Ferrari začít bát?

Článek

2013 vozů. Přesně tolik prodalo Lamborghini za prvních šest měsíců letošního roku. Je to sedmiprocentní nárůst oproti loňsku a pokračování úspěšného trendu. Pět let zpátky podobný počet vozů prodala značka za celý rok! Za velkolepým úspěchem stojí hlavně Huracán, kterého se prodalo 1370 kusů, přičemž Aventadoru se prodalo zbylých 643 exemplářů. Distribuce je rovnoměrně rozložena mezi Ameriku, Asii a tzv. EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika), supersporty prostě chtějí všude. Prognózy tedy pro letošek vypadají skvěle. A bude prý ještě líp. 

Namítnete možná, že Ferrari prodává dvakrát tolik aut a přesto jejich nabídku uměle zadržuje, aby ceny zůstaly vysoko a zákazníci se o ně přetahovali. Ferrari má ovšem v nabídce mnohem víc modelů ve více segmentech. Lamborghini dokáže prodat čtyři tisíce aut (pokud bychom počítali s podobně úspěšným druhým pololetím) z pouhých dvou aut. A to je slušný kousek. Pro porovnání si vezměte, že Aston Martin loni prodal nějakých 3600 kousků. Lamborghini ho tak se svým tempem letos dost možná trumfne.

Navíc automobilka chystá SUV Urus, od kterého si slibuje zdvojnásobení prodejů. Po uvedení na trh by mohl tenhle vůz prodávat víc než oba supersporty od Lamborghini dohromady.

Reklama

Načítám