Hlavní obsah

Lamborghini bude s Urusem závodit!

Foto: Archiv Garáž.cz

V koncernu VW Group se na plné pecky pustili do kategorie SUV. Kromě toho, že představují jeden model za druhým, hodlají i se svými monstry závodit. Jako první bude šplhat do kopce sesterské Bentley s modelem Bentayga.

Článek

Vedení automobilky Lamborghini v posledních dnech vysílá zprávy o tom, že bude chtít veřejnost přesvědčit o tom, že je Urus tím nejvšestrannějším a zároveň i nejsportovnějším SUV na trhu. Bude to chtít dokázat skrze závody, kterých by se mělo velké a silné SUV účastnit. Zatím není přesně stanoveno, do jaké série či závodu se tenhle velký býk pustí, ale je jasné, že by povrch měl kombinovat asfalt i šotolinu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Lamborghini si ale nejdříve počká na to, jak si letos povede Bentley Bentayga, která by se měla vydat zdolat nejlegendárnější závod do vrchu. Jde o americký Pikes Peak, kde jsou vozy z koncernu častým účastníkem. Mimochodem letos se tam také ukáže i první elektrický závodní speciál od Volkswagenu, za jehož volant se posadí zkušený Romain Dumas. Ten se na Pikes Peaku ukazoval posledních pár let pravidelně za volantem Porsche 911. Letos si vyzkouší premiérový elektrický závoďák ID R Pikes Peak, který má ukázat maximální potenciál elektrických vozů značky Volkswagen a zároveň si brousí zuby na rekord mezi elektrickými auty. 

Co se týká Lamborghini, tak je možné, že se se svým Urusem vydá na Nürburgring. Severní smyčka italským supersportům svědčí, protože na ni zajel rekord už Huracán Performante a v kategorii SUV drží nejlepší čas Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio s hodnotou 7:51,7, což by pro Uruse neměl být problém překonat. No nechme se překvapit, ale my už dlouhodobě mluvíme o tom, že by automobilky měly připravit závodní sérii vozů kategorie SUV. 

Reklama

Načítám