Hlavní obsah

Konečně pořádná rally videohra? Dirt 4 se blíží!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci hardcore rallyovek si mohou už nějaký ten pátek užívat Dirt Rally. Teď se ale chystá pokračování Dirtu i pro ty, kteří se chtějí hlavně pobavit a nemít z rukou vánočku. S vývojem pomáhali i Solberg a Meeke.

Článek

Dirt 4 vyjde už v červnu na všechny konzole a PC a bude prý tím nejlepším z Dirt Rally, která si podmanila většinou rallyových fandů už loni. V duchu předchozích číslovaných Dirt her se však kromě klasických erzet dočkáme i závodů speciálních bugin, rallycrossu (ovšem licence od FIA, nikoliv "amerického" Global Rallycrossu) a snad i závodů do vrchu, včetně legendárního Pikes Peak. Ukázka naznačuje brutální noční erzety, ve kterých je vidět jen tam, kam dosáhne mocný kužel světla. To vypadá na solidní adrenalin. S vývojem hry Codemasters pomáhali i Kris Meeke a Petter Solberg, takže by mělo všechno "sedět". Zajímavostí je také přítomnost generátoru nových tratí, které si mezi sebou hráči budou moci sdílet.

Nás samozřejmě zajímají hlavně oficiální erzety. Nepočítáme s tím, že to bude jedna ku jedné, to je nad síly většiny videoher a vlastně by to asi ani nebylo zábavné. A o zábavu půjde v Dirt 4 především, takže nečekejte nějakou hardcore simulaci, ale příjemně driftující autíčka, která se snaží budit alespoň trochu dojem fungující fyziky. Předchozí díly byly v tomhle velmi úspěšné a hlavně skvěle vypadaly. Není důvod si při pohledu na video a screenshoty myslet, že tentokrát tomu bude jinak.

Reklama

Načítám