Hlavní obsah

Tlumiče B4 a B6: vysvětlení potenciálu DampTronic

Foto: Bilstein

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré náhradní díly pro inteligentní zavěšení. Pokud jsou tlumiče aktivních systémů odpružení vadné nebo opotřebované, jejich výměna je mnohem dražší než výměna běžného „materiálu“. Zejména majitelé starších vozů proto hledají cenově dostupné alternativy k originálním dílům. Náhrady z trhu jsou levnější, ale zřídka podporují aktivní ovládání.

Článek

Jakmile se aktivní high-tech odpružení mění na pasivní, autoservisy, které chtějí svým zákazníkům nabídnout lepší řešení, však mohou sáhnout po dodatečných tlumičích BILSTEIN B4 a B6 s přídavným systémem DampTronic®. Tyto tlumiče kopírují všechny vlastnosti originálních tlumičů a stejně snadno se instalují podle principu plug-and-play. Pro vozidla se vzduchovým odpružením nabízí společnost BILSTEIN také moduly vzduchového odpružení B4. Na rozdíl od mnoha repasovaných výrobků nadále podporují aktivní řízení odpružení.

BILSTEIN B4 DampTronic® a B6 DampTronic® ve srovnání

Foto: Bilstein

Bilstein B4 - B6

Plynokapalinový tlumič BILSTEIN B4 je z hlediska kvality a funkčnosti 100% stejný jako komponenty montované z výroby - ale za nižší cenu. To samé platí i u variant s aktivním systémem DampTronic®. BILSTEIN B6 DampTronic® je k dispozici pro ty, kteří musí se svým vozidlem zvládat náročnější každodenní podmínky nebo chtějí jednoduše zlepšit jeho výkon. Nad rámec originálu nabízí znatelnou výhodu v oblasti bezpečnosti a výkonu - bez snižování nebo výměny pružin a bez dodatečného zápisu pro STK. Vyšší výkonová rezerva je obzvláště účinná na špatných nebo klikatých silnicích, při sportovní jízdě, v nebezpečných situacích, při tažení přívěsu, při přepravě externích nákladů - jako jsou nosiče kol nebo střešní nosiče - a obecně u vysoce zatížených vozidel.

Moduly vzduchového odpružení BILSTEIN B4

Foto: Bilstein

Vzduchové odpružení

Vadné moduly vzduchového odpružení se často nahrazují relativně levnými repasovanými díly. Cenová výhoda je však spojena s různými nevýhodami z hlediska výkonu a funkčnosti. Moduly vzduchového odpružení BILSTEIN B4 jsou naopak skutečnou alternativou drahých originálních dílů. Jako jediná možnost náhradních dílů jsou zcela nové, zatímco repasované staré díly zahrnují použité tlumiče s nejistým stavem opotřebení. Výrobci repasovaných součástí navíc často elektromagnetický regulační ventil vyřadí z provozu, místo aby jej vyměnili. Tím se špičkový systém s aktivním řízením změní na pasivní.

S moduly vzduchového odpružení BILSTEIN B4 nebo s tlumiči BILSTEIN B4 DampTronic® a B6 DampTronic® jezdí vozy jako v první den.

Tlumiče BILSTEIN můžete zakoupit u oficálních dovozců, u firem LKQSAG.

Foto: Bilstein

Bilstein

V případě dotazů se můžete obrátit přímo na zastoupení pro ČR/SR pod info-cz@ihr-group.com.

Načítám