Hlavní obsah

Statistika: Víte, kolik procent Čechů pije alkohol doma?

Foto: Shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Za pandemie začal můj manžel pít s kamarády v garáži a už z ní nevylezl!“ zoufá si 45letá Maruška. Střední a starší populace tak začala šetřit stejně jako mladí, kteří holdují alkoholu doma ještě předtím, než vyrazí za zábavou do města. Ti starší už ale nikam dál nepokračují. A co říká statistika?

Článek

Kolik Čechů pije doma? Inflace, nedostatek finančních prostředků a zdražování. To všechno jsou důvody, jež v dnešní době drží doma Čechy, kteří museli vyměnit třeba své oblíbené točené pivo za to z plastu, plechu nebo skla. Statistika říká, že jich je celkem 42 %. Z toho 64 % pije pivo a 43 % jej navíc prokládá tvrdým alkoholem.

Foto: Shutterstock

Kolik Čechů pije doma?

Jak často popíjíme?

Jednou až dvakrát za měsíc se napije celkem 22 % Čechů. Jednou až dvakrát týdně už 28 %. Víte ale, kolik procent Čechů si dopřeje alkohol třikrát a vícekrát v jednom týdnu? Celkem 17 %! Alkohol často mylně považujeme za pomocníka, který nás odvede od reality našich problémů.

Celkem 37 % Čechů má sedavé zaměstnání! Pokud se při něm neprotahují nebo poté nechodí cvičit, mohou čelit komplikacím, které z něj přímo vyplývají. Pokud k tomu přidáme konzumaci alkoholu, stres, málo spánku a nezdravé stravování, je jasné, že takový životní styl se musí někde odrazit.

Foto: Shutterstock

Nejhorší kombinace? Alkoholik–workoholik!

Nejhorší kombinace? Alkoholik–workoholik!

Škodlivost alkoholu přehlížíme proto, že nás „dokáže“ nakrátko vytrhnout z reality. Pokud je ale člověk navíc workoholik, jeho mozek pracuje na plné obrátky i v noci. A kvůli tomu si tělo neodpočine. U mužů tak snáze dochází ke ztrátě hladiny testosteronu, která se tvoří právě v noci.

Co je přemíra alkoholu?

Podle obecných tvrzení je za přemíru považované vše, co nad jednu skleničku alkoholu denně vypije žena a nad dvě skleničky muž.

S nezdravou konzumací alkoholu si musíme pomoci sami. Stejně tak s mírou workoholismu. Velkým podporovatelem je zdravý pohyb a bezpochyby i zdravá strava.

Foto: Shutterstock

Hladina hormonu estrogenu a testosteronu dle věku.

V čem Vám můžeme podat pomocnou ruku?

Ženský přechod je u široké veřejnosti v hlubokém povědomí. Ten mužský, andropauza, o poznání méně. A přestože právě o něm se informace začínají šířit, vědomosti o možnostech jeho řešení jsou stále nízké. Mužský přechod má totiž dřívější nástup a doznívá mnohem déle, navíc je také hůře pozorovatelný.

Platnými signály bývají úbytek energie, únava, pokles fyzické výdrže, pracovního tempa, špatná nálada, potíže s erekcí apod. Pomoci může kvalitní spánek, zdravá strava a případně doplněk stravy zmírňující pokles hladiny testosteronu.

Foto: Shutterstock

Jak přirozeně podpořit hladinu testosteronu?

Jak přirozeně podpořit hladinu testosteronu?

Na trhu se objevil produkt s názvem ProMan Plus. Je dovážen z Norska. Aktuálně se ho prodalo přes 500 tisíc balení. Nyní máte příležitost jej vyzkoušet na měsíc zdarma i Vy. Společnost NaturaMed Vám ho zašle jen za cenu poštovného a balného 49 korun. Stačí, abyste zde vyplnili svou adresu. Produkt Vám přijde rovnou do schránky.

Načítám