Hlavní obsah

Práce snů: Ondřej Mžik se podílí na výrobě leteckých motorů

Foto: Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Ondřej Mžik, ruční kompletář v Honeywell Aerospace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte po zajímavém zaměstnání, které vás bude bavit a kde si vás budou vážit? Vyrábějte komponenty pro letecké motory v Honeywell Aerospace Olomouc! O práci v Honeywell nám ochotně vyprávěl Ondřej Mžik, který zde pracuje jako ruční kompletář.

Článek

V Honeywell nenajdete žádnou pásovou výrobu, díly leteckých motorů je nutné vyrábět na přesné tisíciny milimetru. Zaměstnanci firmy při své práci na denním pořádku využívají špičkové technologie a high-tech materiály. Díky skvěle propracovanému systému školení a rekvalifikací dokáže Honeywell vyškolit své vlastní odborníky, ať předtím studovali cokoliv.

Společnost Honeywell po vlně covidu zaznamenává enormní nárůst zakázek pro velká a malá dopravní letadla. Počítá s tím, že do svých řad přivítá až 100 nových zaměstnanců. Jedním z nich můžete být i vy!

Jak se do Honeywell dostal pan Mžik?

Ondřej Mžik jednoho dne zareagoval na nabídku práce, kterou našel na internetu, a dnes ji dělá už třetím rokem. „Do Honeywell jsem si přál nastoupit kvůli vidině moderní firmy a rozmanité a zajímavé práci s kovem,“ prozradil pan Mžik. „Setkávám se sice se stejnými dílci, ale práce na nich je vždy jiná.“

Foto: Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Pan Mžik při práci

„Výběrové řízení u mne vedl vedoucí školicího střediska. Bylo to formou rozhovoru a musel jsem předvést základní dovednosti s různými měřidly. Myslím, že mě přijali kvůli mé střední škole, studoval jsem umělecko-řemeslné zpracování a design kovů, a díky mé předchozí praxi z firem zaměřených na zpracovávání kovů.“

A co dnes jeho práce obnáší?

Přestože je pozice nazvána ruční kompletář, spíše než na komplementování je v případě pana Mžika zaměřena na broušení, rovnání, měření a čištění. „Pracuji na oddělení generálních oprav, což znamená, že my letecké části motorů nevyrábíme, ale opravujeme,“ upřesnil Ondřej Mžik. Na jeho práci se mu líbí, že zapadl do skvělého kolektivu kolegů a vědomí, že pracuje v mezinárodní firmě.

Foto: Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Detail dílců leteckého motoru

Honeywell si svých zaměstnanců považuje. Každoročně navyšuje platy a nabízí i širokou škálu benefitů. Pan Mžik vedle pravidelného zvyšování finančního ohodnocení oceňuje také nadstandardní příplatky za odpolední a noční směny, přesčasy a za víkendy.

V nedávné době pan Mžik úspěšně dokončil svářečský kurz a hlásí se na pozici svářeče. Honeywell kariérní růst svých zaměstnanců podporuje, každý z nich má možnost se i nadále vzdělávat.

A co by Ondřej Mžik vzkázal uchazečům o práci v Honeywell? „Kdokoli, kdo není vyučen obráběčem, zámečníkem nebo něčím jiným zaměřujícím se na strojírenství, se nemusí ničeho bát. Je zde školicí středisko, které vás na vaše budoucí pozice připraví, a také spousta ochotných kolegů, kteří vám pomohou se zaučit a co nejdříve začlenit.“

Více informací najdete na www.spickovastrojarina.cz.

Načítám