Hlavní obsah

Je pravda, že ženy dokážou cítit, kolik má muž testosteronu?

Foto: istock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky testosteronu mají muži hrubý hlas, mužské rysy, husté vlasy, vypracované svaly a jsou schopni se rozmnožovat. Hladina testosteronu je na vrcholu ve věku kolem 20 a 30 let, potom pomalu, ale jistě klesá. Většina mužů tento pokles zaznamená v podobě zhoršené fyzické i duševní kondice. Proč?

Článek

9 zajímavých faktů o testosteronu:

1) Může žena cítit mužovu hladinu testosteronu?

Ano, studie ukázala, že ženy dokážou odhadnout mužův zevnějšek pouhým přivoněním si k jeho použitému tričku. Nutno dodat, že vůně triček, která byla hodnocena jako nejatraktivnější, patřila mužům s nejvyšší hladinou testosteronu.

2) Mají více testosteronu muži s vlasy, nebo bez vlasů?

Foto: istock

ProMan Plus

Hladina testosteronu je u obou stejná. Průzkum ale ukazuje, že ženy preferují muže s menším množstvím vlasů. Experti věří, že se ženy snaží „zarostlým“ mužům vyhnout už od dob, kdy lidé žili v jeskyních. Mohli být totiž případnými nosiči parazitů.

3) Je pravda, že konzumace ústřic může zvýšit hladinu testosteronu?

Ústřice jako takové testosteron neobsahují, ale jsou velice bohaté na zinek, který se podílí na normální hladině testosteronu. Tato skutečnost byla také potvrzena evropskými zdravotními autoritami.

4) Zabraňuje testosteron vzniku „mužského poprsí"?

Foto: istock

ProMan Plus

„Mužská prsa“ podobající se trochu více těm ženským mohou být známkou zvýšené hladiny estrogenu – ženského pohlavního hormonu v mužském těle. K tomu může docházet v jakémkoliv věku. Nejčastěji se to však děje právě s přibývajícím věkem a s tím přímo úměrným poklesem testosteronu.

5) Nedostatek testosteronu je špatný pro prostatu

Prostata se obvykle zvětšuje s věkem, kdy se začne snižovat hladina testosteronu. Zvětšená prostata doslova zavírá kohoutek a následně způsobuje potíže s močením.

6) Pomáhá vyšší hladina testosteronu k hubnutí?

Foto: istock

ProMan Plus

Muži s velmi nízkou hladinou testosteronu mají větší sklony k obezitě.

7) Závisí velikost penisu na hladině testosteronu?

Po ukončení puberty je vývoj těla ukončen. Navíc neexistuje žádný ukazatel, který by dokazoval souvislost mezi velikostí penisu a hladinou testosteronu.

8) Vypovídá o něčem délka ukazováčku nebo prsteníčku?

…třeba o hladině vašeho testosteronu? Ano. Pokud je váš ukazováček kratší než prsteníček, naznačuje to vyšší hladinu testosteronu.

9) Existuje něco jednoduššího než testosteron od lékaře?

Ano, existují i přírodní cesty, jak podpořit tvorbu testosteronu. Například přírodní produkt ProMan Plus si díky své efektivitě vyzkoušelo v Čechách a na Slovensku již přes 500 tisíc mužů. Klikněte sem a získejte své balení ProMan Plus zdarma – na zkoušku. Uhradíte pouze 49 korun za poštovné a balíček Vám přijde přímo do schránky.

Načítám