Hlavní obsah

Hybrid, který si vzal z obou světů to nejlepší. Ford překvapí nejen svou nečekaně nízkou spotřebou

Foto: ford.cz

Forda Kuga: Hybridní pohon místo nafty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří lidé ještě stále věří mýtu, že vozy kategorie SUV musí být poháněny naftovým motorem, aby své majitele takzvaně „nesežraly“. Spotřeba i uživatelský komfort jsou argumenty, které ve prospěch hybridů mluví jednoznačně. Nevěříte? Přesvědčte se sami na vlastní kůži.

Článek

Nabídka naftových vozů se kvůli stále zpřísňujícím se emisním podmínkám zmenšuje a na jejich místo nastupují hybridy, které v poslední době dobývají srdce automobilistů. A není se čemu divit.

Hybridní pohon místo nafty

Ford Kuga boduje u evropských řidičů s plug-in hybridní verzí. Je nejprodávanějším plug-in hybridem napříč značkami v Evropě (v roce 2022). V automobilce Ford jsou si vědomi, že ne každý může využít všech jeho předností, co se týče například domácího nabíjení, a proto přichází s dalším esem pod kapotou.

Samodobíjecí (HEV) provedení umí jezdit se spotřebou, kterou by řidiči očekávali spíše u naftových motorů. Díky kombinaci elektromotoru a benzinového spalovacího motoru spatřil světlo světa schopný hybrid, který dokáže nabídnout nečekaně nízkou spotřebu paliva ve městě i mimo něj. Elektromotor samodobíjecí verze Fordu Kuga dokáže v nižších rychlostech po omezenou dobu pohánět vůz sám. Při jízdě pak funguje jako povolený doping pro benzinový motor.

Ford Kuga v provedení HEV se dobíjí sám při zpomalování vozu, netřeba hledat elektrickou zásuvku. Tento samodobíjecí hybrid je navíc k dispozici i s pohonem všech kol AWD.
Foto: ford.cz

Ford Kuga

Ford slaví třicet let na českém trhu

Jelikož ve Fordu slaví třicet let na českém trhu, rozhodl se oslavit to se všemi příznivci a automobilovými nadšenci. Ford Kuga můžete mít již za 622 900 korun s benzinovým motorem o výkonu 150 koní, přičemž už tato základní verze se za svou standardní výbavu nemusí stydět. Samodobíjecí hybrid (HEV) v provedení ST-Line X o výkonu 190 koní s automatickou převodovkou a prémiovým ozvučením B&O můžete mít za férových 810 900 korun.

Tip: Že se s plug-in hybridním Fordem Kuga můžete dostat i pod tři litry na sto kilometrů? A se samodobíjecí Kugou jezdit za 6 litrů? Jedna jízda vás přesvědčí o tom, že tenhle hybrid musí stát před vaším barákem! Řekněte si o dvoudenní testovací jízdu.

Cenové zvýhodnění a dvoudenní jízdy můžete využit i pro kompaktní a sportovním švihem karoserie proslulý model Ford Puma.

Foto: ford.cz

Ford Puma

Načítám