Hlavní obsah

Garáž nejen na auto! Aneb, jak skladujete pneumatiky vy?

Foto: archiv AJ Produkty

Muž v garáži umisťuje komplety kol do regálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitní regál je pro autodílny či pneuservisy zcela klíčový! Profesionální regálové systémy se vyznačují lehkostí a variabilitou. Můžete si je dle potřeb nastavovat. Zároveň vykazují vysokou nosnost a lze je použít i na nákladní pneumatiky. Optimální výběr regálu i do soukromé garáže pomůže zásadně ušetřit místo! A hlavně pneumatiky samotné.

Článek

Zde je 5 základních pravidel při uskladnění pneumatik:

  • je dobré pneumatiky řádně vyčistit a také odstranit kamínky
  • skladovat vždy v suchém prostředí – zamezit vlhkosti, větru, sněhu a dalším nepříznivým vlivům počasí
  • nevystavovat pneumatiky vysoké teplotě – při skladování je třeba kontrolovat, aby teplota ve skladové místnosti nepřesahovala 15 °C
  • ideální úschovnou pneumatik je tmavé místo bez UV záření, protože to gumy poškozuje a způsobuje trhlinky
  • důležité je pneumatiky správně narovnat – v regálech na uložení pneumatik máte dostatek možností pro obě řešení: pneumatiky na ráfcích lze naskládat na sebe, kdežto pláště bez ráfků je třeba zásadně skladovat ve vertikální poloze

Autodílna nebo garáž jako multifukční prostor

Moderní garáž nebo servis je pracoviště a zároveň všestranný úložný prostor. Slouží k mnoha účelům a je třeba jej vybavit efektivně. Vše mít po ruce, to znamená chytré uspořádání! Ať už se jedná o zařízení profesionální provozovny nebo soukromé garáže, je dobré tam nemít nepořádek a prostor rozdělit na jasně definované zóny.

Foto: archiv AJ Produkty

Muž v garáži otevírá zásuvku regálu

Kromě již zmíněných úložných kovových regálů, je třeba myslet na další místa na ukládání nářadí, nástrojů a součástek. Právě na jejich uskladnění nebo uspořádání sezónních věcí se v garážích nejčastěji využívají:

  • uzavíratelné skříně
  • police
  • nosné konzoly
  • úložné boxy

Jenže sami dobře víte, jak se věci postupně hromadí. Máme tendenci je stohovat či pořizovat další kusy úložného nábytku. Tím se opět zabírá místo na podlaze! Proto, aby byl prostor využit co nejefektivněji, přistupuje se k různým závěsným systémům na zeď – příkladem mohou být závěsné lišty nebo perforované panely na zeď s háčky na zavěšení nářadí.

Pracovní stůl – pro dílnu nedílnou součástí

Foto: archiv AJ Produkty

Pracovní stůl v garáži

Multifunkční využití garáže či autoservisu jednoznačně vyžaduje i vybavení pracovním stolem. Pokud neseženete stůl skládací, zcela optimální a praktické jsou víceúčelové pojízdné skříňky.

Ty fungují zároveň jako úložný prostor na stroje a součástky, ale i pracovní deska. Některé modely jsou dokonce vybaveny panelem na nářadí. Díky pojezdovým kolečkům se dá snadno přemístit i uklidit, aby nepřekážela právě například autu.

Načítám