Hlavní obsah

BILSTEIN B6 pomáhá: jak zlepšit jízdní vlastnosti dodávek

Foto: IHR s.r.o.

Od poloviny 90. let, kdy Mercedes Sprinter způsobil revoluci ve třídě dodávek, zažívá tento segment velký rozmach. Tento vývoj byl doprovázen růstem odvětví logistiky (kurýrní, expresní a balíkové služby). Vysoká poptávka je také mezi řemeslníky, obchody, dopravními společnostmi a v osobní dopravě.

Článek

Jízdní vlastnosti se stále více podobají osobním automobilům, ale některé Achillovy paty zůstávají. Výrobce tlumičů BILSTEIN zjistil potenciál pro optimalizaci.

V rámci silničních testů proto společnost upravila svůj vylepšený standardní náhradní tlumič B6 pro řadu modelů vozidel tak, aby vyhovoval cílové skupině. Tento výrobek bez nutnosti zápisu nabízí výrazně větší tlumicí síly než standardní tlumič. Vyvážené naladění však nadále zajišťuje vysokou úroveň komfortu a dokonalý pocit z jízdy. Navzdory vysokému těžišti, které je dáno jejich konstrukcí, někdy citlivým reakcím na změnu zatížení či zvýšené citlivosti na boční vítr - dodávky se poté mohou jen stěží kymácet nebo dostat mimo kontrolu. Což snižuje riziko nehod.

Foto: IHR s.r.o.

BILSTEIN B6 pomáhá

Z čistě funkčního hlediska je tlumič nárazů vlastně tlumičem vibrací, který zajišťuje co nejúčinnější a nejkontrolovanější rozptyl vibrací způsobených pérováním. V online katalogu BILSTEIN najdete informace o modelech a verzích vozidel, na které se B6 vztahuje. V závislosti na požadavcích konkrétního modelu je BILSTEIN B6 k dispozici pro přední, zadní nebo obě nápravy.

Posílení „páteře obchodu a logistiky“

„U dodávek je rozdíl mezi hmotností v nenaloženém stavu a plně naloženým vozidlem obzvláště velký. Kromě toho střešní břemena, jako jsou žebříky, latě nebo kabelové rozvody, posouvají těžiště vozidla. Přívěsy však také působí velkými pákovými silami a způsobují různá zatížení na nápravy. A kromě skříňových dodávek existují také vozidla s plošinou, skříňové nástavby a speciální nástavby, které mají vliv na fyziku řízení,“ dodává Rainer Popiol, vedoucí školicího střediska BILSTEIN Academy.

Foto: IHR s.r.o.

BILSTEIN B6

Originální tlumič se při plném zatížení často dostává na hranici svých možností a nedokáže již zajistit bezpečné, pohodlné a agilní řízení v každé situaci. Na špatných a klikatých silnicích se situace ještě zhoršuje. Totéž platí pro vysoké rychlosti: Koneckonců na dálnicích v Německu neexistuje žádné obecné omezení rychlosti pro dodávky do celkové hmotnosti 3,5 tuny. A 160 nebo dokonce 170 km/h není pro výkonnější varianty motoru žádný problém.

Foto: IHR s.r.o.

BILSTEIN B6 pomáhá

Kromě zvýšení bezpečnosti zlepšuje BILSTEIN B6 také pohodlí a ovladatelnost, jakož i pohyby karoserie obecně. Vzhledem k tomu, že řidiči dodávek často tráví za volantem své celé pracovní dny, jedná se o rozhodující přidanou hodnotu. Odpočatí řidiči jsou spokojenější a soustředěnější. Investice do BILSTEIN B6 se vyplatí hned z několika hledisek. A pokud je výměna tlumičů tak jako tak na spadnutí, modernizace vám nepřinese téměř žádné dodatečné náklady.

Načítám