Hlavní obsah

Kolařská loupež století. 48 aut zůstalo stát na špalkách

Foto: Archiv Garáž.cz

Tak tohle už je velká profesionální práce. Nebo to v Texasu vypadá, že tam trénovali mechanici z Formule 1 výměny kol. Během jedné noci zloději ukradli kola ze 48 vozů. Majitelům dealerství zůstaly oči pro pláč.

Článek

Stalo se to o minulém víkendu a už jde o druhou podobnou loupež během krátké doby. První se stala na začátku července, když v jednom z dealerství Cadillacu ukradli zloději kola ze 40 nových aut. Teď se objevil další podobný případ v Texasu. V noci ze soboty na neděli přijel k dealerství kamion, z něho vyskákalo několik chlapíků a během okamžiku přišlo 48 vozů o své botky. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Policisté neví kudy kam, protože šlo o profesionální zloděje, kteří moc dobře věděli, do čeho jdou. I přesto, že na oploceném parkovišti byly kamery, zloději chytře rozbili světla, aby byla znemožněna jejich identifikace. Celá akce se stihla během hodinky a zloději se soustředili především na luxusní kola o velikosti 20 a 22 palců. Za relativně krátkou dobu je z aut odmontovali, auta ohleduplně postavili na špalky a odjeli. Škoda je odhadovaná na celkem 250 000 dolarů. 

Reklama

Načítám