Hlavní obsah

Knight Rider: Dočká se legenda znovuzrození?

Foto: Profimedia

Kdo ztvární Michaela Knighta? A co za vůz bude KITT?

Různá oživení, znovuzrození nebo remaky legend jsme už v automobilovém průmyslu i na filmovém plátně zažili mnohokrát. Zpravidla je to buď velká sláva, nebo velký propadák. Nic mezi tím. Nyní se proslýchá, že se v Hollywoodu připravuje nová verze slavného seriálu Knight Rider, kde účinkovala nezapomenutelná dvojice David Hasselhoff a značně upravený Pontiac Firebird Trans Am. A my jen trneme, jestli to bude zábava, či ztráta času.

Článek

Znělka málokterého seriálu se do povědomí publika vryla tak věrně jako právě ta z Knight Ridera. Nejednomu fanouškovi teď jistě kdesi vzadu v hlavě začala hrát – autora článku nevyjímaje. Už si stačí jen představit, jak černý Pontiac téměř letí v nesmyslných rychlostech pouští a návrat v čase je kompletní. Téměř každého nadšeného autíčkáře tato epocha nějak zasáhla, ať už buď jako dítě, nebo v dospělém věku.

Foto: Pontiac

Na přístrojovém panelu se občas zjevila neuvěřitelná čísla, zejména indikované rychlosti – jenže KITT zkrátka nebyl jen tak ledajaké auto…

Ti znalejší možná vědí, že ve skutečnosti už k jednomu remaku legendy došlo. Bylo to v letech 2008-2009, kdy ale hlavními aktéry nebyli David a Pontiac, nýbrž herec Justin Bruening a Ford Mustang Shelby GT500 KR. Jak však napovídá doba natáčení, velký úspěch modernizovaná verze nesklidila, hodnocení kritiky bylo tehdy přinejlepším průměrné.

V čerstvě započaté třetí dekádě 21. století bychom se však už mohli dočkat kvalitnější dávky nostalgie – proslýchá se, že za novinkou stojí společnost Spyglass Media Group a zkušený režisér James Wan. Wan by údajně měl být také jedním z producentů projektu.

Pokud se vám nedaří Jamese Wana žánrově zařadit, tak si to pojďme rychle osvěžit – tento chlapík má za sebou tituly jako Aquaman, Saw, Insidious a V zajetí démonů. Pokud by to automobilové nadšence přesto nepřesvědčilo, pak se hodí ještě připomenout, že s auty nasbíral zkušenosti u sedmého dílu ságy Rychle a zběsile.

Co nám však nedá spát, je podoba nebo alespoň „nástřel“ toho, jak modernizovaná legenda bude vypadat. Kdo tam bude hrát? Jaké auto na sebe vezme podobu KITTa? A objeví se i sám David Hasselhoff? Nikdo z širší veřejnosti zatím podrobnosti nezná, producenti jsou tajemní jako onen příslovečný hrad v Karpatech.

Jedno je jisté – ať už na sebe podobu Michaela Knighta vezme kterýkoli herec a KITTa ztvární jakékoliv auto, ani jeden z nich to nebude mít vůbec snadné. Překonat charakter původní dvojky Hasselhoff-Firebird bude pěkný oříšek. My teď můžeme o obsazení nanejvýš spekulovat. Je jisté, že to bude jedno z amerických muscle cars, ale které? Mustang? Challenger? Charger? Nebo snad Corvette?

Knight Rider je americký televizní seriál, který byl premiérově vysílán – věřte nebo ne – v roce 1982 na televizi NBC. Byly natočeny celkem čtyři série, přičemž poslední epizoda byla odvysílána 4. dubna 1986. Herec David Hasselhoff zde ztvárnil podobu „moderního rytíře“, který bojuje proti zločinu po boku inteligentního automobilu jménem KITT, tedy Knight Industries Two Thousand. Seriál byl produkován Glennem A. Larsonem.

Reklama

Související témata:
Oživení
Načítám