Hlavní obsah

Kia Stinger: Zadokolka má první ceny. Kolik bude stát u nás?

Foto: Archiv Garáž.cz

V Korei se objevil ceník nové Kie Stinger, který konečně ukazuje, jakou cenu zhruba máme u sportovněji laděného sedanu s pohonem zadních kol očekávat. Základní dvoulitrová varianta je totiž na domácím trhu jen o 43.000 Kč dražší, než Optima GT.

Článek

Říkali jsme to již několikrát, ale opakování je matka moudrosti: Kia Sitnger je auto, na které se tento rok těšíme snad nejvíce! Korejská automobilka totiž opět pokročila o kus dále a představuje pohledný velký sedan s pohonem zadních kol. Má se jednat o cestovní GT, které ale nabídne i špetku zábavy, přičemž se počítá se třemi motory. Základem je dvoulitrový turbo benzin s 255 k známý z Optimy GT, o kousek dražší má být naftový čtyřválec o objemu 2.2 litrů a výkonu 202 koní. Vrcholem je pak benzinový přeplňovaný šestiválec, který zrychluje na stovku pod 5 sekund a má 370 koní! Možností je jak pohon zadních, tak všech kol.

Foto: Archiv Garáž.cz

V domácí Jižní Korei se konečně ukázal ceník vozu, a tak máme alespoň rámcovou představu o tom, kolik by tohle auto mohlo stát. Základní cena na domácím trhu je v přepočtu 735.000 Kč, přičemž Optima GT se stejným motorem tam stojí 692.000 Kč. U nás však má tento model cenovku podstatně vyšší, a to téměř 970.000 Kč. Důvod je jasný - celní poplatky a náklady na dovoz. Je tedy ve hvězdách, zda bude Stinger 2.0 T-GDI stát méně, nebo více. Přece jen bude základ o dost méně vybaven. V tomto případě očekáváme cenu někde mezi 890.000 a jedním milionem korun, doufáme ale, že se to bude držet u spodní hranice.

Naopak vrcholná variant GT stojí na domácím trhu okolo 1.024.000 Kč. U nás bychom očekávali cenu 1.250.000 Kč. Doufejme však, že ceny nebudou příliš přestřelené, aby si zákazníci ke Stingeru nalezli cestu.

Reklama

Načítám