Hlavní obsah

'KIA Cee''d TCR - nové závodní želízko Kie se ukazuje (video)'

KIA předvedla videoteaser nového závodního speciálu Cee'd TCR a vypadá božsky! V šampionátu se utká s dalšími konkurenčními vozy jako je Opel Astra, Seat Leon či Honda Civic a Peugeot 308.

Článek

Kia se rozhodla vstoupit v roce 2017 do šampionátu TCR s modelem Cee'd. A ten vypadá senzačně.

Závodní speciál pro automobilku postaví australští specialisté z firmy STARD. Dle regulí TCR musí speciál být založen na sériovém voze a rozšířen maximálně na 1,95 metru. Přeplňovaný čtyřválec dosahuje výkonu 330 koní, což je i maximum povolené předpisy. Automobilky smějí používat dvoulitry, ale u Kie zvolili šestnáctistovku z modelu Cee'd GT. Povolena je i sekvenční převodovka, ale pak máte váhovou penalizaci. Zda se tedy k sekvenci uchýlí i u Kie, není zatím jisté. Cena auta nesmí přesánout 90 tisíc euro.

Předpisy odpovídají Seatu Leon Cup Car, který by se měl i nadále držet na špičce startovního pole. V šampionátu ale startují také tovární auta značek Volkswagen, Honda, opel a Peugeot, další soukromé týmy pak nasazují i speciály Subaru a Alfa Romeo.

Ředitel STARDu Michael Sakowicz je nadšený z pokroku při vývoji během uplynulých měsíců a věří, že auto bude plně konkurenceschopné proti konkurenci. Testovací program probíhá rychleji, než bylo předpokládáno. Auto má být dokončeno v září a v příští sezoně se tak už má zapojit do soubojů na trati. 

Reklama

Načítám