Hlavní obsah

Jan Černý na stupních vítězů Rally Bohemia

Foto: Archiv Garáž.cz

Fantastického výsledku na skvěle obsazené Rally Bohemia dosáhla posádka MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu Jan Černý – Petr Černohorský.

Článek

Rally Bohemia je považována za jednu z nejslavnějších automobilových soutěží v České republice a právě na téhle rally se podařilo dosáhnout skvělého výsledku dvojici Jan Černý – Petr Černohorský, která startovala se škodou Fabia R5 v barvách týmu MOGUL ŠKODA ACA Racing. Jan Černý zde měl ke skvělému výsledku našlápnuto už v loňském roce, kdy odstoupil ze třetího místa, a proto si letos před startem soutěže věřil, že by zde bylo možné dosáhnout kýženého pódiového umístění. Konkurence ale byla na startu letošní Rally Bohemia nesmírně silná, a jak se hned po startu rally projevilo, tak jedním z největších soupeřů všech posádek bylo počasí. To se měnilo v tak rychlém tempu, že bylo spíše otázkou náhody, jak dobře se posádce podaří zvolit pneumatiky do daných podmínek.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jan Černý se svým spolujezdcem Petrem Černohorským vstoupili do Rally Bohemia vyhranou úvodní rychlostní zkouškou, která vedla ulicemi Mladé Boleslavi. I v následujících testech si posádka MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu vedla v silné konkurenci skvěle a v průběhu první etapy si vybojovala poměrně slušný náskok na třetím místě výsledkové listiny. Ani ve druhé etapě ale počasí soutěžním jezdcům nedopřálo klid a některé rychlostní zkoušky byly mokré, jiné zase zcela suché. Honza Černý s Petrem Černohorským museli i ve druhé etapě hodně bojovat, aby udrželi za svými zády mohutně zrychlující soupeře, kteří se v jednu chvíli dostali až na rozdíl pouhých šesti vteřin. V cíli Rally Bohemia ale byla nakonec posádka Škody Fabia R5 v atraktivním designu MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu klasifikována na třetím místě, což je vzhledem k silné konkurenci jednoznačný úspěch. Jan Černý s Petrem Černohorským si tak z Mladé Boleslavi odvážejí cenné body, kterými si upevnili svoji průběžnou třetí pozici v hodnocení šampionátu TrueCam mistrovství České republiky v rally.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu: „Je to skvělý pocit, že se nám podařilo uhájit třetí místo, a letos tak potřetí stojíme na stupních vítězů vedle Vaška Pecha a Honzy Kopeckého, které považuji za hodně silné soupeře. Velmi mě motivoval výkon Romana Kresty, který ukázal, že špičkový jezdec, jakým on je, jezdit nezapomíná. Gratuluji Honzovi Kopeckému k vítězství a zisku pátého titulu mistra ČR. Z naší jízdy mám dobrý pocit, většinou se nám dařilo dobře volit pneumatiky, ale možná to chtělo více štěstí z hlediska počasí. To se ale ovlivnit nedá a já si na složitých tratích Rally Bohemia užíval dokonalých vlastností Škody Fabia R5. Hlavně ve druhé etapě jsme museli ještě hodně kontrolovat naši pozici a po průjezdu nejdelší rychlostní zkoušky jsme dnes museli ještě zatáhnout, protože na taktiku nebyl čas ani prostor. Děkuji celému týmu, že odvedl skvělou práci, všem partnerům, kteří nás podporovali a hnali dopředu, a hlavně Petrovi, že odvedl parádní výkon, na který jsem se mohl spolehnout. Bedna na Bohemce má pro mě velkou cenu a jsem rád, že se nám znovu podařilo dostat se mezi tři nejrychlejší. Těším se na Barumku, která následuje v českém mistrovství, ale rádi bychom v mezidobí absolvovali ještě jeden start v Polsku v mistrovství Evropy.“

Reklama

Načítám