Hlavní obsah

James May si koupil Yaris GRMN a utahuje si z youtuberů

Foto: YouTube/James May

James May

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Už od dob, kdy byl James May v Top Gearu, se mu přezdívá Captain Slow. Jenomže James má rychlost rád a řídit umí skvěle. Jak tak vlastně docela přirozené, že patří mezi několik málo šťastných, kteří si koupili Yaris GRMN. A při jeho přebírání si navíc báječně utahoval z dnes velmi populárních youtuberů.

Článek

James May dostal přezdívku Captain Slow, tedy Kapitán Šnek, hned v začátcích show Top Gear. Zatímco Jeremy Clarkson a Richard Hammond dávali své nadšení pro rychlost otevřeně na odiv, May byl klidnější, rozvážnější a raději si třikrát rozmyslel, než začal zrychlovat. Jenomže to bylo často způsobeno tím, že se mu do rukou nedostávala tak rychlá a ostrá auta. Je prostě z té moderátorské trojice nejrozvážnější a nejvážnější. Jenomže James zjevně tak trochu mate tělem.

I on miluje rychlost, dobrá auta, navíc má skvělý, typicky britský smysl pro humor. Kdo z vás má rád staré anglické seriály, jako třeba Jistě, pane ministře, ten musí milovat i Jamese Maye. A nikdo jiný neumí Clarksonovi nadávat s takovým stylem a přitom noblesou jako právě James May. Řídit přitom umí minimálně stejně dobře jako on. Fakt, že James rozhodně není žádný šnek, podporuje i fakt, že se před nedávnem stal jedním ze 400 vyvolených, na které se dostalo s ostrým hot hatchem od Toyoty, který se jmenuje Yaris GRMN.

Tahle malá, ale zatraceně rychlá hračka vznikla ve spolupráci Toyoty a jejího továrního týmu Gazoo Racing. Zkratka GRMN pak znamená Gazoo Racing Masters of Nürburgring. Překlad asi nebude potřeba… Pod kapotou má tahle zběsilost kompresorem přeplňovaný agregát o objemu 1,8 litru, který řidiči s chutí sobě vlastní nabídne výkon 212 koní a točivý moment 249 Nm. Nic moc, říkáte si možná. Jenomže tady se nehraje na super výkon, ale na hmotnost! Yaris GRMN váží 1134 kg, a když připočtete kola umístěná v rozích karoserie, už asi tušíte, že tohle jsou prostě pojízdné steroidy.

Z klidu na 100 km/h auto zrychlí za 6,5 sekundy, ovšem stejně, jako je rychlé na rovince, je rychlé i v zatáčkách. Je jako motokára, kterou někdo nadopoval a vypustil na silnice. Už tedy asi chápete, že přezdívka Kapitán Šnek pro Jamese nebude tak úplně přesná.

Někdo, kdo nemá rád ostrou jízdu, by si tuhle hračku přece nekoupil. Ale James koupil a rozhodl se, že právě s ní si vystřelí z dnes tolik populárních youtuberů. Ti často natáčí rozbalovací videa, o čemž si James myslí, že je hloupé a nudné. Právě proto i on natočil své rozbalovací video, ve kterém všechny ty, kteří natáčí videa na YouTube fantasticky paroduje. Jen možná mohl ubrat na stopáži, protože video je opravdu hodně dlouhé. Ale fandové Jamese ho jistě zvládnou a ještě se budou bavit. Mám pravdu?

Reklama

Související témata:
Parodie