Hlavní obsah

Jaguar I-PACE eTrophy bude předjezdcem Formule E

Foto: Archiv Garáž.cz

Zbrusu nová závodní série bude plně elektrifikovaná a bude se konat ve stejný čas a na stejných okruzích jako elektrická formule, do které Jaguar také naskakuje. Schválně, jestli se tohohle cupového nápadu chytí i další značky.

Článek

Jaguar každopádně na nikoho nečeká a sám si postaví flotilu dvaceti aut, se kterými bude jezdit vlastní sérii. Speciálně připravený I-PACE se poprvé slavnostně odhalil ve Frankfurtu a Jaguar také upřesnil plány na závodní sérii pod křídly FIA. Auta se postaví ve Special Vehicles Operations oddělení, které je zodpovědné za tolik krásných SVR/SVX modelů z poslední doby. Jde samozřejmě o elektromobily, proto mohou bok po boku elektrických formulích brázdit městské okruhy po celém světě.

Foto: Archiv Garáž.cz

Další detaily si Jaguar zatím nechává pro sebe, jen snad máme počítat s klasickým schématem závodních víkendů - tréninky, kvalifikace a samotné závody o délce cca 30 minut. Původní koncept I-PACE měl elektromotry pro každé kolo, které dohromady dávaly něco kolem 400 koní. S nižší váhou a agresivnějším softwarem by tedy tyto vozy měly být schopny slušného kvapíku. Nebude to asi taková podívaná jako Porsche SuperCup o víkendech Formule 1, ale téhle nové kapitole závodění určitě šanci dáme.

Reklama

Načítám