Hlavní obsah

Ind si koupil šest Rolls-Royce. Aby ladily s jeho turbany

Foto: Rolls-Royce Motor Cars

Ind si koupil šest Rolls-Royce. Aby ladily s jeho turbany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro drtivou většinu lidí je naprosto nemožné si někdy koupit jakýkoliv model značky Rolls-Royce. A teď si představte, že jeden jediný člověk si jich koupil hned šest najedou. A to z dosti zvláštního důvodu. Chtěl, aby tahle drahá auta barevně ladila s jeho turbany, které nosí na hlavě.

Článek

Vlastnictví vozu značky Rolls-Royce vás dostane do velmi jedinečné skupiny lidí. Boháčů, podnikatelů, celebrit a obchodníků všeho druhu. Ale jak už jsme řekli, takovou radost si může udělat opravdu jen někdo, protože vozy značky Rolls-Royce, nové i ty staré, jsou nesmírně drahé. Žijí ale mezi námi tací, kteří si tech vozů Rolly-Royce mohou koupit hned několik najednou, a to i z dosti bizarního důvodu.

V tomto případě jde o britského miliardáře indického původu a podnikatele jménem Reuben Singh. V Anglii se mu přezdívá malý Bill Gates, a sice proto, že svůj business postavil na nohy od úplné píky a z původně malého obchodníka se vypracoval mezi absolutní špičku. Je tak jasné, že po letech tvrdé práce a úspěchu, který se dostavil, si chce trochu užívat. A koupě několika vozů Rolls-Royce je vlastně zcela neškodnou zábavou, kterou bychom v jeho kůži asi praktikovali také.

Protože Reuben nosí turbany typické pro jeho víru, konkrétně v Indii jde o velmi rozšířený sikhismus, rozhodl se, že všechna jeho nová auta musí barevně ladit s jeho oblíbenými a taktéž velmi drahými turbany. Sbírku několika modelů Rolls-Royce už doma měl, ale těch šest prostě nutně potřeboval. Jde o tři modely Phantom a tři SUV Cullinan v modré, temně vínové a zelené barvě. Všechna auta, mimochodem, barevně rozdělená vždy po dvou, jsou lakována speciálními barvami míchanými podle barev jeho turbanů. K tomu značka garantuje, že se stejný lak neobjeví na žádném jiném modelu.

A cena? No, jisté je, že rozhodně vyšší než za ty turbany. V přepočtu vyjde Phantom na asi 10 milionů korun a cena nového SUV začíná na 7 milionech, takže finální cena byla jen lehce pod 60 miliony. Ale to opravdu jen odhadujeme, protože je možné, že Reuben dostal něco jako množstevní slevu. Na druhou stranu jde o jedinečná auta vyladěná na zakázku, která jistě byla dražší, než jsou ceníkové ceny. Ale když chcete ladit, musíte si holt připlatit. Něco nám ale říká, že Reubenovi je to úplně jedno. Vždyť už doma 20 jiných modelů Rolls-Royce má. Část jeho sbírky si můžete prohlédnout ve videu výše. A k tomu třeba také Bugatti Veryon, Porsche 918 Spyder nebo Mercedes SLR. Zkrátka užívat si výsledky své práce tenhle chlapík s turbany opravdu umí.

Reklama

Načítám