Hlavní obsah

I vy si můžete nechat voperovat do těla kus Lamborghini!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamborghini už dávno nevyrábí jenom auta, ale fušuje i do oblečení, doplňků, nábytku nebo kávovarů. Teď ale začne nabízet další level. Dá se dokonce říct, že jestli si ho koupíte, už se ho nikdy nezbavíte.

Článek

O šíleném (a šíleně drahém) nábytku nebo reproduktorech Lamborghini jsme už párkrát psali. Nemáme na ně sice finance, ale představa, že nám v obýváku místo tradiční reprosoustavy trůní kompletní výfuk od Lamborghini, se nám zatraceně líbí. Tentokrát jde ale o něco úplně jiného, než o design. Karbon se v posledních letech stal i v mainstreamovém automobilovém průmyslu běžně užívaným materiálem. V závodních strojích byste ho našli už před čtyřiceti lety, samotné Lamborghini ho dokonce využívá už třicet let (poprvé v modelu Countach QV), ale dnes už tímhle materiálem neohromíte. Používá se v podstatě všude, ačkoliv jeho masivnější využití je stále rezervováno pro hypersporty typu Koenigsegg apod.

Foto: Archiv Garáž.cz

Lamborghini hledá neustále způsob, jak karbon kultivovat a vylepšit. Momentálně ve svých laboratořích vyvíjí materiál, který bude snažší využít v nitru motorů, a z toho vzešel ještě jeden nápad. Začít designovat a stavět součástky pro naše nitra, konkrétně tedy nejen náhradní končetiny, ale i kostní náhrady a další potřebné díly, které lidské tělo potřebuje, když se v něm něco porouchá. Lamborghini se spojilo s texaskou univerzitou v Houstonu a otevřelo si v Seattlu novou laboratoř, která bude exkluzivně zkoumat právě tuto oblast použití nových karbonových materiálů. Pokud si tedy náhodou v budoucnu komplikovaně zlomíte pár žeber, nebo se vám stane něco horšího, možná si budete moci pořídit náhradní díly přímo od Lamborghini. Levné to určitě nebude, ale jako historka do hospody je to k nezaplacení.

Reklama

Načítám