Hlavní obsah

Hyundai Santa Fe zlevňuje, aby se dostal na dostřel Kodiaqu

Foto: Archiv Garáž.cz

Korejská automobilka okamžitě reagovala na ohlášení cen základní verze Škody Kodiaq a její vlajková loď v segmentu SUV nyní stojí o pouhých 90 Kč víc než "srovnatelná" verze největšího SUV od Škody.

Článek

Vzpomínáte na válku Octavie a i30? Teď tu máme druhé kolo, i když asi všichni - včetně zástupců jednotlivých automobilek - tuší, že půjde o mnohem nižší čísla prodejů, a tak je tahle bitva spíš o prestiži. Ačkoliv je pro škodovku vlajkovkou lodí i nadále Superb, předznamenává příchod Kodiaqu začátek nové éry. A jakkoliv automobilka nikdy neplánovala Kodiaqa jako masovku, rozhodně bude chtít ovládnout tenhle segment na domácím trhu. A proto jí jde Hyundai Santa Fe naproti - za plus mínus stejnou cenu nabídne benzínový motor o výkonu 188 koní, o fous lepší výbavu a možnost objednat si pětimístnou či sedmimístnou (za příplatek 20 tisíc Kč) verzi. Santa Fe má navíc čerstvě po faceliftu, který jí přihrál do nižších výbav moderní technologie, takže je na souboj s nováčkem dobře připravená.

Tohle vzájemné pošťuchování bude samozřejmě dobrou zprávou pro zákazníka. Lepší výběr a hlavně solidní páka při vyjednávání o ceně aneb když se dva perou, třetí se směje. Santa Fe se nám v testu hodně líbilo, takže jsme na srovnání sami zvědaví.

Reklama

Načítám