Hlavní obsah

Hyundai končí s Genesis Coupé. Nástupce bude luxusnější.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohledné kupátko se stáhlo z českého trhu před několika lety. Nyní končí i na americkém trhu a zbude po něm velká mezera. Nástupce prý bude korejská automobilka hledat v jiném segmentu. A podle nás je to škoda.

Článek

Předně je třeba si říct, že na americkém trhu dává krok Hyundai relativně smysl. Hyundai Genesis Coupe tu totiž stojí nejen proti stále silnějším hatchbackům, ale hlavně proti Fordu Mustang Ecoboost, který dává nakládačku, jak slabší oturbené verzi Genesis Coupé, tak už poněkud zastaralému atmosférickému šestiválci, který nachází soka spíš v šestiválcovém Mustangovi (ten v USA putuje většinou už jen do autopůjčoven). S aktuální cenovkou tak Hyundai nachází čím dál tím méně zákazníků. Jediným řešením se tak opravdu zdá být cesta vzhůru, ale tady si možná Korejci staví vzdušné zámky. Jedna věc je založit si Genesis jako luxusní podznačku, druhá je o jejích kvalitách přesvědčit zákazníky.

Foto: Archiv Garáž.cz

A se sedanem to půjde určitě lépe než s chystaným prémiovým sporťákem, který by měl na Coupe navázat. Konkurence v segmentu totiž rozhodně není málo. Možná i proto si Hyundai dává čas na rozmyšlenou někdy do roku 2020. Uvidíme, s čím vlastně Hyundai přijde, ale s aktuálně třistapadesátikoňovým kupátkem se můžeme rozloučit.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ze strany Hyundai je to další krok směrem od sportovních ambic. Osobně nás mrzelo, když se Genesis Coupé stáhlo z českého trhu, protože to byl jediný sportovní model značky a navíc se za ním dalo na ulici i otočit. Jistě, bylo z něj mizerně vidět, byla to trochu kobyla s nepříliš přátelskou spojkou a zákeřným chováním na limitu, ale právě ta nepraktičnost a vzdorovitost jí slušela. Při své neotesanosti to auto mělo charakter a s další generací by se určitě věci hnuly k lepšímu. Auto bohužel další pokus nebude dopřán. Naštěstí už taky máme nového Mustanga, který díru na trhu částečně lepí (spolu s Toyobaru), nicméně pokud ještě někdo hledá odpověď na otázku, zda se Korejci pochlapí a půjdou do zábavnějších modelů, tady má další zápornou odpověď.

Reklama

Načítám