Hlavní obsah

Husí kamikaze sestřelilo dva motorkáře naráz

Foto: Dmytrii Nagirniak

Na motorce nechcete zažít žádnou srážku. A už vůbec ne se sebevražednou husou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jezdění na motorce je dost nebezpečné samo o sobě. Mezi stehny svíráte motor s výkonem klidně přes stovku koní, letíte šílenou rychlostí (protože pomalu to prostě nejede) přitisknutí k nádrži a na asfaltu vás drží jen dvě malé plošky gumy, přitom jste oblečeni pouze do tenkého koženého oblečku s pár chrániči. To poslední, co chcete, je s něčím se srazit.

Článek

Toulavá kočka, divoký králík, zmatená srnka nebo tvrdohlavý divočák – variabilita toho, co můžete srazit autem na silnici, je díky Matce přírodě skutečně vysoká. Skoro to vypadá, že zvířata pořádají nějaké adrenalinové závody nebo možná jen trpí těžkými depresemi. Ale neodnášejí to jen čtyřnohá zvířata, občas dojde i na nějakého toho vrabčáka nebo holuba, který se kvůli pomalému startu podívá do útrob nárazníku nebo chladiče. Ale že by husa sestřelila motorkáře, to jsme vážně ještě nežrali!

Celý incident se odehrál na závodním okruhu Phillip Island v Austrálii, kde si dva motorkáři užívali rychlou jízdu v bezpečném prostředí závodního okruhu. Tedy bezpečném pouze do chvíle, kdy se letka dvou hus pokusila o start z travnaté plochy vedle trati. První husa proklouzla bez újmy, druhá měla ale pomalejší start a narazila do jednoho z motorkářů, který ztratil kontrolu nad strojem a sestřelil kolegu ve vedlejší stopě. Vypadá to, že oba jezdci vyvázli bez zranění (první motorkář to nejspíš dokonce ustál), ačkoliv položená motorka to asi odnesla nepěkně. Husa dostala od maršálů černou vlajku a na okruhu už se prý nesmí ukázat.

Reklama

Související témata:
Phillip Island
Načítám