Hlavní obsah

Holub zachránil řidiče před mastnou pokutou

Foto: Policie Viersen

Obyčejný pták? Nebo spíš anděl strážný?

Zasáhl „Duch svatý“ a řidič německého twinga ušetřil 105 eur. Jestli vám to přijde jako hodně podivný mix faktografií, pak vězte, že takhle vtipně zní policejní svodka jednoho německého oddělení… Je to jen důkaz toho, že všechno je výlučně o lidech. V tomto případě policisté z oddělení ve Viersenu jasně ukázali, že mají smysl pro humor a nadhled.

Článek

Titulek v policejní složce konkrétně zní: „Zasáhl Duch svatý a díky opeřenému anděli s roztaženými křídly byl řidič ušetřen.“ Uznáváme, že jako informace v policejním hlášení to nezní úplně profesionálně, ale není pochyb o tom, že je to víc než výstižné hodnocení.

Stacionární radar totiž vyfotil na úseku s maximální povolenou rychlostí 30 km/h Renault Twingo, který se kolem něj „prohnal“ rychlostí 54 km/h. Právě v tu chvíli ale před autem přeletěl holub, který zakryl obličej řidiče. A přestože má policie jasně čitelnou SPZ, tak v daný moment to policejní komisař z viersenského oddělení komentuje s úsměvem: „Bereme to jako jasné znamení shůry a tentokrát to dotyčnému závodníkovi projde. Zároveň ale doufáme, že i on to pochopí jako varování, a tak příště sundá nohu z plynu.“

V Německu je přitom stejná praxe jako v ČR – když se nenajde řidič vozidla, zaplatí pokutu jeho majitel. V tomto případě by ale mohl dotyčný argumentovat tím, že radar možná změřil rychlost letu holuba, nikoliv rychlost jízdy vozidla.

Foto: Policie Bocholt Stadt

Holub, kterému stacionární radar naměřil 45 km/h na třicítce

Přijde vám to směšné? Možná vás překvapí, že v horizontu měsíce je to už druhý policejní záznam na zmiňované téma, a to jen z Německa. Na tom prvním je ale vyfocený jen obzvlášť rychlý holub z města Bocholt, který proletěl tak vysokou rychlostí a tak blízko stacionárního radaru, že i on se dočkal fotografie. Na třicítce si to klidně letěl 45 km/h, uličník jeden…

Ať je to tak nebo jinak, nezbývá než se pomodlit, aby podobně velkorysých přístupů byli schopni i policisté v České republice.

Reklama

Související témata:
Načítám