Hlavní obsah

Holandský importér si nechal postavit Teslu S „v kombíku“

Foto: RemetzCars

Tesla Model S v úpravě RemetzCars

Možná si ještě vzpomenete, jak nedlouho zpátky obíhala internetem Tesla Model S, přestavěná holandskou společností RemetzCar na pohřebák. Leckdo si tehdy povšimnul, jak umí být Tesla ve svojí nové (byť lehce smutné) roli elegantní. Jednoho nadšence zaujala nová podoba dokonce natolik, že si nechal postavit kombík.

Článek

Vůz je dítětem sběratele a prodejce elektromobilů Florise de Raadta. Tento Holaňdan vlastní pozoruhodnou sbírku vozů a v Tesle Model S spatřil velký potenciál pro vytvoření sportovního, ale přitom stále elegantního „shooting brake“. Tedy uhlazeného kombíku, jehož název je odvozen od vozů, ve kterých jezdilo britské panstvo v devatenáctém století na hony zvěře.

Požadavek na design přistál na stole designéra Nielse van Roije a ten navrhl nový zadek vozu, za který by se nemusela stydět ani samotná automobilka. Tesla dostala protaženou záď s padající linií zadního okna, lemovanou velkým stříbrným dekorem, táhnoucím se už od A sloupku. Stejný stříbrný dekor se táhne i po střeše kolem panoramatického okna. Hezkým detailem je také střešní spojler, ukrývající třetí brzdové světlo a stěrač zadního okna.

O stavbu kombíku se postarala již zmiňovaná společnost RemetzCar, tedy autor starší pohřební varianty. U kombíku se však podařilo zachovat původní konstrukci zcela nedotčenou, a to včetně deformačních zón. Prakticky přibylo pouze prodloužení střechy a nová výklopná záď, čímž se i celkové náklady přestavby udržely v rozumných mezích.

Jaký je objem nákladového prostoru, to bohužel nepadlo. Rozhodně si však tesla oproti už tak dobrému stávajícímu zavazadelníku ještě polepšila. Elektromobil byl potom nalakován do exkluzivní tmavě zelené metalízy.

Ač se může kombík na základech Tesly zdát jako unikátní jednokusová záležitost, v plánu je dokonce i malosériová produkce. RemetzCar ručně vyrobí 20 kusů, ačkoliv cena zůstala bohužel neznámá. Představení Modelu S Shooting Brake pro veřejnost proběhne na akci Concours d’Élégance Paleis Het Loo, konané v holandském Apeldoornu.

Reklama

Související témata:
Načítám