Hlavní obsah

Hammond, May a Clarkson jsou zpět se speciálem z Madagaskaru

Foto: YouTube - The Grand Tour

Současná doba je poněkud skoupá na dobré zprávy, a jelikož teď spousta z nás opět sedí zavřená doma a hledá, na co koukat, považujeme tuhle zprávu za jednu z extrémně dobrých. The Grand Tour, po jehož nové epizodě se sháníme už nějaký ten půlrok, se konečně vrací s novým trailerem a datem!

Článek

Nyní si prosím všichni vezměte své kalendáře a označte si datum 18. prosince. A co se ten den stane? Kromě toho, že fronta na výdej zboží z jednoho nejmenovaného e-shopu dosáhne z Holešovic konečně až na Smíchov, vyjde taky nový speciál pořadu The Grand Tour! To znamená, že nás bude legendární trio Richard Hammond, James May a Jeremy Clarkson opět oblažovat svými bonmoty, zatímco bude trápit své nepatřičné stroje v honbě za zbytečnými, leč velmi zábavnými úkoly.

A co to bude tentokrát? Ostrov Madagaskar zná spousta lidí jen coby domoviště Krále Jelimána, ale tentokrát se tento ostrovní stát v Indickém oceánu stane svědkem honby za pokladem. Ve speciálu nazvaném „The Massive Hunt“ (masivní lov) se chystají tři stárnoucí matadoři, kteří se vypracovali na legendy automobilového světa hlavně působením v pořadu Top Gear, prodírat nástrahami tropického ostrova, jak jinak než v autech, která se sem absolutně nehodí – tedy až po tu dobu, než se na nich provedou monstrózní terénní úpravy. Jen se podívejte na trailer – myslím, že Bentley Continental GT s obřími terénními koly a velkým trubkovým nárazníkem je bizár, který hned tak něco nepřekoná. Konkrétně tímhle autem jede Clarkson, Hammond sedlá Ford Focus RS a May „splašené trubky“ v podobě Caterhamu.

Nový speciál přichází téměř přesně rok po tom předešlém. Aktuální série Grand Touru, která se má po předchozím oznámení sestávat už pouze z cestovatelských speciálů, a nikoliv ze studiových dílů, odstartovala 13. prosince 2019 dílem Seamen, který se odehrával v Kambodži a Vietnamu kompletně na lodích. Další díl měl přijít o hodně dříve, jenže tvůrcům do jejich práce hodil vidle koronavirus, který dost podstatně ztížil a zdržel přípravy. Příliš optimistické nejsou ani vyhlídky – zatímco připravovaný díl na Madagaskaru se alespoň stihl natočit, plánovaný další speciál, který se má odehrávat v Rusku, byl kvůli pandemii odložen na neurčito.

Reklama

Načítám