Hlavní obsah

Grand Tour se blíží - Clarksonova parta našla nového Stiga!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako se do Top Gearu musí natáčet studiové segmenty, bude mít i Grand Tour podobné vsuvky do předtočených materiálů. Zapomeňte ale na hangár, Amazon se rozhodnul pojmout natáčení mnohem epičtěji.

Článek

Natáčení s účastí veřejnosti není samozřejmě nic nového, ostatně na BBC to v rámci Top Gearu takhle fungovalo dlouhé roky. Přihlásili jste se online do soutěže, a když vás vylosovali, šupajdili jste ve středu do slavného hangáru, kde se celý den točily vstupy pro nedělní vysílání. Tenhle systém je osvědčený, všechny úspěšné talkshow ho používají a ani v případě Grand Tour tomu nebylo jinak, ačkoliv šance, že vás vyberou nebyla moc vysoká - Amazon totiž vybíral ze svých registrovaných uživatelů, což znamená stovky milionů potenciálních výherců, kteří dostali vstupenku na samotné natáčení a instrukce po mailu a telefonem. Dopravu na místo si ale samozřejmě museli hradit sami.

Foto: Archiv Garáž.cz

Samozřejmostí bylo odevzdání telefonů a jiných záznamových zařízení, pak už organizátoři odvezli stovky diváků na místo vypůjčenými školními autobusy. Na místě je pak vítalo přímo trio moderátorů a vládla tu prý domácká atmosféra, což bylo v přímém rozporu se samotným "placem". Obrovské stany, neuvěřitelná přehlídka aut uprostřed pouště - od veteránů, přes legendární závodní speciály až po horké novinky. Vedle sebe jste tu mohli potkat auta ze začátku minulého století, Porsche 919 z Le Mans nebo třeba F-Pace a Bentaygu. A protože se natáčelo zrovna v době konání festivalu Burning Man, byla tu celá řada dekorací v tomhle duchu. Dál už nebudeme prozrazovat, protože některé propriety budou jistě hrát roli i v první odvysílané epizodě.

Foto: Archiv Garáž.cz

Je logické, že si za své první stanoviště Gran Tour vybral právě Kalifornii, protože většina diváků z Amazon Prime bude pocházet kromě Velké Británie hlavně z USA, takže je potřeba jejich vlastenectví patřičně podpořit. Do budoucna se však Grand Tour, věrný svému jménu, rozjede po celém světě a jeho stan možná budete moci navštívit i vy. Chce to jen sledovat vše okolo a být připravený. Během natáčení se prý žádné segmenty nepromítali, aby na internet nepronikly byť jen popisy scén, takže si na všechno musíme počkat až do listopadu.

Tady máte alespoň ukázku z poslední Top Gear Live Show, která už se nejmenovala Top Gear, ale měla v sobě díky slavné trojce moderátorů víc humoru a šťávy než celá poslední sezóna pořadu od BBC. Schválně sledujte, jak si tu Jeremy a spol. dělají legraci z BBC a nic si nedělají z toho, že přišli o Stiga. Stačilo zavolat Benu Collinsovi. Ten prý taky dostal z Top Gearu padáka, takže jim naprosto rozumí. Co k tomu dodat? Chlapci jsou zpátky a pořád jsou ve formě.

Reklama

Načítám