Hlavní obsah

Garáž Honzy Koubka: Mercedes třídy S je rychlejší než zákon!

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vždycky sloužil jako výkladní skříň té nejlepší techniky, kterou automobilka s trojcípou hvězdou ve znaku zrovna vyvinula. V sedmdesátých letech třída S jako první sériové auto nabídla turbodieselový motor, jako první měla airbag v základní výbavě, jako první měla aktivní přednárazový systém. A tak by se dalo pokračovat. Současná generace je ale dokonce rychlejší než sám zákon!

Článek

Testovat Mercedes-Benz třídy S je vždycky za odměnu. Nemusí být od AMG, nemusí mít prodloužený rozvor, vždycky je to auto, na kterém se chyby hledají jen velmi nesnadno – a téměř vždycky nabízí něco, co jste v jiném autě ještě nezažili.

Co třeba digitální palubní přístroje s 3D zobrazením, ke kterému nepotřebujete mít na nose žádné speciální brýle? Co natáčení zadních kol v tak obrovském rozsahu, že se s 5,3 m dlouhým autem propletete nacpaným parkovištěm líp než v Octavii? Nebo adaptivní podvozek snímající kamerou silnici před vámi a reagující na každou jednotlivou nerovnost? Nebo snad světla, kterými si můžete promítnout film?

Ne všechny tyhle funkce měl testovaný kousek na palubě, ale i tak jsem za jeho volantem strávil extrémně příjemný týden. A kdyby se jen polovina z věcí v jeho výbavě za pár let dostala do běžných aut pro smrtelníky (a v minulých generacích to tak nezřídka bylo), můžeme se těšit na opravdu skvělé věci. Podívejte se na video a dozvíte se, proč je tahle S-klasse rychlejší než zákon!

Reklama

Načítám