Hlavní obsah

Funkční replika Batmobilu postavená z Mustangu a poháněná V8

Foto: Drivetribe/ YouTube

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmy jsou pro většinu lidí únikem z reálného světa, pro jiného ale mohou být životní inspirací. Jistého fanouška oslovily filmy o Batmanovi natolik, že si postavil vlastní funkční repliku jeho vozu. Protože kdo by nechtěl mít vlastní pojízdný Batmobil!

Článek

Kdo by nechtěl být superhrdinou?! Bojovat proti bezpráví, potírat zločin, zachraňovat životy… a u toho si užívat trochu té zasloužené slávy. Jenže málokdo má ocelové svaly a umí létat, aby mohl být Superman, málokoho kousl ten správný pavouk, aby mohl být Spiderman, málokomu vyztužili kostru adamantiem, aby mohl být Wolverine, a málokdo má nezlomný charakter a štít, aby mohl být Kapitán Amerika. Pokud ale máte solidní zůstatek na bankovním účtu a nebojíte se pohybovat ve městě po setmění, mohl by z vás být třeba Batman!

Kariéru nového Temného rytíře můžete začít třeba tak, že si postavíte Batmobil. Ten, který vám dnes představíme, se designově inspiroval u legendárních filmů Tima Burtona, jenž rád pouštěl uzdu své temné představivosti. Výsledkem je okřídlený temný stroj, který už z dálky naháněl všem zločincům husí kůži.

Foto: Warner Brothers

Batman už za svou kariéru vyzkoušel celou řadu různých aut

Pod fantastickým zevnějškem má tato věrohodná replika ukryté šasi Fordu Mustang z roku 1965 (filmová auta stála na podvozku Chevroletu Impala). I když tedy v tomto případě, kdy Batmobil měří na délku šest metrů, tvoří větší část jeho konstrukce prostorový rám a laminátová karoserie.

Filmový Batmobil poháněla proudová turbína, aby Netopýří muž mohl prohánět padouchy rychlostí až 500 km/h (asi vás nepřekvapí, že jiný fanoušek z Ameriky postavil vlastní Batmobil skutečně poháněný turbínou!), vy ale budete muset být skromnější – 380koňový 5,7 V8 od Chevroletu (těch dvou turbodmychydel na bocích si nevšímejte, jsou jen na okrasu) je ale pořád víc než foukaný tříválec ve vaší Fábii. Osmiválec každopádně nemá problém funkční Batmobil solidně rozhýbat.

Takže jste už připraveni vrhnout se na kariéru superhrdiny? Tolik to nevynáší, v noci se moc nevyspíte a naděláte si dost nepřátel, ale svezení stojí za to!

Tak kdo chce být superhrdinou?!
JSEM BATMAN!
70,7 %
Je mi líto, po večerníčku chodím hned spát
29,3 %
Celkem hlasovalo 266 čtenářů.
Související témata:
Tim Burton
Načítám