Hlavní obsah

Formule 1: Velká cena Rakouska - pohled do zákulisí

Foto: Archiv Garáž.cz

Poprvé v životě mohu vidět svět formule jinak, než doma z televize. Vyrazil jsem do Rakouska na okruh Red Bull Ring prozkoumat královnu motorsportu, svět Formule 1, a podívat se zároveň do zákulisí této motoristické disciplíny.

Článek

Závodní okruh Red Bull Ring má pro mě speciální význam, protože jsem tam odjel závod Volkswagen Scirocco R Cupu a byť na první pohled vypadá hodně jednoduše, jeho druhá polovina je extrémně technicky náročná. Dlouhé odkloněné zatáčky se jedou ve vysoké rychlosti, což slibuje drama ve všech závodech, které se při Formuli 1 jezdí. Akreditaci jsem vyřídil těsně před závodem, takže jsem v pátek rovnou směřoval svoji cestu do penzionu, který je ve výšce 1554 metrů nad mořem a vychutnával si poklidnou horskou atmosféru.

Foto: Archiv Garáž.cz

V sobotu ráno jsem pak vyrazil do akreditačního centra, které bylo umístěno v centru Spilbergu. Vyzvedl jsem vysačku s mojí fotkou a rychle na okruh. Rakušani mají organizaci zmáknutou, takže na každém centimetru víte, kudy máte jet na vyznačené parkoviště a také kam se dostat dál. Je vidět, že je tady o Formuli 1 zájem, protože množství lidí je obrovské i v sobotu. Zatím mám za sebou prozkoumání boxů, získání místa v media centru a čekání na jezdce F1. Zatím jsem měl štěstí na Kimiho, Jensona Buttona nebo Lewis Hamiltona. Sebastien Vettel se vždycky snaží co nejrychleji zmizet z boxů a nejlépe se zatím schovává Nico Rosberg. Jinak tady vládne pohoda, holky jsou v tradičních rakouských úborech a horké slunečné počasí se střídá s občasným deštěm. Z části mokrou kvalifikaci vyhrál Lewis Hamilton před Nico Rosbergem a Nico Hulkenbergem. Zítra vám přineseme další podrobný report. 

Reklama

Načítám