Hlavní obsah

Fordu už jsou auta málo. Představil moderní boudu pro psa

Foto: Ford

Psí bouda od Fordu

Nejen auty je živa automobilka. Proto snad každá značka nabízí velkou spoustu příslušenství, od oblečení, doplňků pro naše záliby přes sportovní potřeby až pro příslušenství pro zvířata. Do poslední kategorie přispěl svou troškou i Ford, který ví, že ne každý pes snáší novoroční ohňostroje i jiné taškařice lidí.

Článek

Pokud marně přemýšlíte, proč by měly automobilky vymýšlet jakékoliv vychytávky pro domácí zvířata, pak vám odpoví číslo 63,4 miliardy eur. Právě tolik utratí ročně Evropané za své mazlíčky. Bylo by hloupé neutrhnout si z tohoto balíku něco pro sebe. Nedávno například ohlásil Jaguar, že připravuje celou kolekci určenou pro přepravu psů. Ford neřeší přepravu, ale to, aby psům bylo doma dobře a zároveň byli v klidu a bezpečí.

Představil velmi speciální boudu pro domácí použití, která umí psy ochránit před jakýmkoliv vnějším hlukem. Ideální je používat tuto konkrétní boudu už u malých štěňat, která například z ohňostrojů bývají nejvíce vynervovaná. V podstatě jde o malý psí dům, jenž využívá technologii rušení venkovních zvuků, který Ford vyzkoušel například v modelu Edge. Zatím jde pouze o prototyp, ale veškeré testy ukazují, že vše bezvadně funguje.

Bouda je vybavena několika vrstvami korku, který už sám o sobě tlumí velké množství zvuků. Kromě toho zde ale pracuje také elektronika. Bouda má na sobě chytrá čidla a mikrofony. Jakmile detekují přílišný hluk, jako je právě ohňostroj, začnou zvuk rušit protichůdnými vlnami. Pes tak prakticky o ničem neví a je zcela v klidu.

A proč zrovna psí bouda? Ford prý moc dobře ví, že zhruba polovina všech psů se bojí konkrétně právě ohňostroje, a proto, když už umí hluk eliminovat, přišlo mu správné tento systém použít tak, aby jim pomohl. I za nás děkujeme, protože každoroční uklidňování psů během ohňostrojů je náročné. Ford ovšem zatím nezveřejnil cenu tohoto domečku pro psy. Na to prý ještě musíme chvilku počkat.

Reklama

Související témata:
Načítám