Hlavní obsah

Ford postavil dětskou postýlku simulující jízdu autem

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte malé děti (ty opravdu, ale opravdu malé), pravděpodobně se moc nevyspíte. A právě v tu chvíli byste nejnovější koncept od Fordu mohli ocenit. Můžete totiž dítě snadno uspat, aniž byste museli do garáže.

Článek

Je to praxí ověřená finta - jízda autem většinu dětí spolehlivě uspí. Míhající se světla, jemné vibrace od motoru, monotónní zvuk a kolíbání z kombinace zrychlování a zpomalování. Někteří rodiče jsou tak zoufalí, že uprostřed noci vyráží na pravidelný okruh, jen aby dítě na chvilku usnulo. Jenže vy za volantem usnout nechcete a možná ráno potřebujete jít do práce, co? Proto má tahle taktika rezervy.

Španělská pobočka Fordu teď přišla s velmi chytrým marketingem - vyrobila zkušební verzi postýlky Max Motor Dreams, která dovede simulovat většinu aspektů jízdy autem. Stylová postýlka vydává jemný basový zvuk simulující chod motoru, dokáže simulovat míhající se světla, ale především se její základna jemně pohybuje, aby napodobila jízdu autem. Dítě se v ní musí připoutat suchými zipy ve speciální zavinovačce, aby pořád leželo bezpečně na zádíčkách, ale prý to funguje přímo zázračně.

Aby ne, když jde vlastně o přebrandovanou chytrou postýlku Snoo. To kdyby vás náhodou mrzelo, že Ford vyrobil jenom jeden exemplář, který nelze koupit. Snoo je to samé v bleděmodrém a za 40 tisíc Kč si ji můžete koupit. Postýlka dokonce umí sama přepínat mezi několika programy kolébání, aby dítě zkusila uspat i bez vašeho dohledu. Na první pohled vypadá vibrování s dítětem až nebezpečně, ale je posvěceno odborníky, takže až příště v zoufalosti uprostřed probdělé noci sáhnete po klíčkách, vzpomeňte si na tenhle vynález. Chytrá postýlka... užitečná jenom pár měsíců, ale budete ji velebit víc než chytrý mobil!

Reklama

Načítám