Hlavní obsah

Fifth Gear definitivně končí

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po velkých škatulatech v Top Gearu dostává letos zabrat i druhá velká britská show. Její hlavní moderátor Tiff Needell na Twitteru ohlásil, že letošní sezóna je definitivně poslední.

Článek

Mnozí z našich čtenářů budou znát Fifth Gear spíš z YouTube klipů, protože ačkoliv je tahle relace ve Velké Británii dost populární, slávy Top Gearu nikdy nedosáhla, natož aby se jí podařilo uchytit za hranicemi britského království. Tiff mimochodem v devadesátkách dělal v Top Gearu spolu s Clarksonem. Když byl pak tehdejší Top Gear zrušen, využil toho a šel pracovat ke konkurenci právě na Fifth Gearu. Clarkson dal mezitím dohromady nový Top Gear, ale mezi oběma moderátory nikdy nebyla rivalita, byli to dobří kamarádi a Fifth Gear vlastně Top Gearu nemohl sledovaností konkurovat. Navíc byl trochu vážnější a praktičtější, zaměřoval se spíš na testy a různé zkoušky, tradiční roadtripy z Top Gearu byste v něm hledali těžko, stejně tak souhra mezi moderátory byla trochu složitější a tým se často střídal.

Foto: Archiv Garáž.cz

Přesto byl Fifth Gear vítaným doplňkem a postupně se zlepšoval, aniž by výrazněji uhýbal ze svého směru. Tiff s ním vydržel od začátku až do konce, i když to občas byla dost hrbolatá jízda - posledních pár sezón vznikalo se zpožděním, protože bylo čím dál tím složitější najít peníze. A teď to vypadá, že studna vyschnula úplně a Fifth Gear definitivně zavírá krám. Žádné stěhování na jinou televizní stanici nebo do onlinu (i když nikdy neříkej nikdy), prostě zazvonil zvonec a Fifth Gearu je konec. Tiffa ale určitě ještě někde uvidíme. Je to příliš velká osobnost, než aby se o ní kamery nezajímaly. A ať už to bude osobní YouTube kanál, úplně nová show nebo třeba jen občasná výpomoc těm, kteří ještě pořád točí jako o život, můžete se vsadit, že o tohohle závodníka tělem i duší fanoušci nepřijdou. 

Reklama

Načítám