Hlavní obsah

Fiat láká na Tipo v edici Italia. Má výbavu i dobrou cenu

Foto: Fiat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Fiat přišla na český trh s limitovanou edicí pro svůj model Tipo. Edice „Italia” nabízí ve všech třech karosářských variantách slušnou výbavu i lákavou cenu. Podle složení výbavy i ceny limitovaných modelů se zdá, že chce Fiat vyjít co nejvíce vstříc českým zákazníkům.

Článek

Součástí edice „Italia” i prémiovější „Italia Extra” jsou prvky výbavy, které si čeští zákazníci nejčastěji do svých vozů objednávají. V případě prvně jmenovaného paketu je to například manuální klimatizace, loketní opěrka řidiče, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, rádio s USB a bluetooth, multifunkční volant, tempomat, šest airbagů nebo patnáctipalcová kola.

V bohatším balíčku „Italia Extra” najdou zákazníci oproti verzi „Italia” navíc automatickou klimatizaci, rádio se sedmipalcovým displejem a funkcí zrcadlení chytrého telefonu, šestnáctipalcová litá kola, vyhřívaná přední sedadla, LED denní svícení, přední mlhovky s funkcí osvětlování zatáček nebo zadní parkovací senzory.

Jedním z lákadel této nabídky je především příznivá cena. Nejlevněji Tipo Italia pořídí český zákazník ve verzi sedan s benzínovým motorem 1,4 l o výkonu 70 kW (95 koní) za 289 900 korun. Hatchback vyjde se stejnou motorizací o dvacet tisíc dráž, kombi pak nabízí Fiat za 339 900 korun.

Lépe vybavené Tipo Italia Extra zákazníky ale také nezruinuje. Dokonce by se vzhledem k tomu, co nabízí dalo říct, že v poměru cena/výkon se jedná o lepší volbu. Se stejným motorem, tedy 70kW benzinovou 1.4 zaplatíte za sedan 329 900 korun. Hatchback je opět o 20 tisíc dražší a varianta kombi se v této výbavě nabízí se silnějším motorem 1,4 l o výkonu 88 kW (120 koní), a to za 419 900 korun. Kombík se pak dá sehnat i v dieselové variantě 1.6 M-JET taktéž o výkonu 88 kW, a to za 469 900 korun.

Italská automobilka nabízí také možnost zakoupit variantu Italia a k ní si přikoupit zvlášť některé prvky výbavy z edice Italia Extra. Za hliníková šestnáctipalcová kola tak dáte například 12 500 korun, za zadní parkovací senzory pak čtyři tisíce korun. Ke všem variantám nabízí Fiat pětiletou záruku omezenou na sto tisíc kilometrů.

Reklama

Načítám