Hlavní obsah

Fiat 500 - nejpropracovanější Lego auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce hraček, společnost Lego, přichází v těchto dnech s další sadou Lego Ideas, které bude přesvědčovat příznivce skládaček z kostiček, aby se dostala na prodejní pulty. Za více než rok musí nasbírat 10 000 příznivců na to, aby se začala vyrábět.

Článek

A znovu jde o auto. Lego je známé tím, že do svého programu relativně často zařazuje modely sportovních vozů nebo nákladní automobily a vůbec propaguje motorismus. Z těch zajímavějších můžeme například jmenovat legendární Ferrari F40, Volkswagen Beetle nebo sportovní ikonu Porsche 911 GT3 RS z programu Lego Technic.

Foto: Archiv Garáž.cz

Před nějakou dobu ale společnost Lego představila program Ideas, kde veřejnosti ukazuje a představuje nápady, které by se mohly realizovat. Dělá to docela zajímavou formou. Celý projekt nafotí, napíše o něm pár detailů a pošle do mediálního světa, aby se mohl představit veřejnosti. K tomu má připravenou stránku, kde nadšení Lego maniaci mohou hlasovat proto, aby novinka vznikla. Po dobu témě dvou let můžou lidé z celého světa hlasovat. Pokud projekt nenasbírá 10 000 podporovatelů do výroby nejde, opačně putuje do výrobního programu a následně do prodeje.

Foto: Archiv Garáž.cz

Teď přišlo Lego s novinkou, která se nám hodně líbí. Představilo legendární Fiat 500, modelového roku 1968. A ten je neskutečným způsobem propracován do posledního detailu a k tomu má spoustu dalších doplňkových dílů jako je otevírací střecha, speciální kufr víko motorového prostoru, náhradní kolo a mnoho dalších drobností. Pokud se vám projekt Fiatu 500 líbí a chtěli byste ho mít na pultech hračkáren, tak klikejte na tomto odkazu:    https://ideas.lego.com/projects/149421 a podpořte tak jeho vznik.

Reklama

Načítám