Hlavní obsah

Faceliftovaný Swift vstupuje na český trh. Známe jeho ceny!

Foto: Suzuki

Třetí generace oblíbeného hatchbacku Suzuki Swift se dočkala faceliftu, který přináší hned několik drobných změn a vylepšení. Automobilka láká na vylepšenou mild-hybridní technologii a s ní spojenou nižší spotřebu paliva, a také na nové asistenční systémy. Nově jsou známy i ceny pro český trh.

Článek

Novinka má lehce upravený design, jiná je například maska chladiče nebo přední i zadní světla, která disponují LED technologií už v základu. Nová jsou také leštěná litá kola s rovnými paprsky. Žádné převratné změny na poli designu ale nečekejte, to hlavní se událo hlavně pod kapotou.

Pohon nového Swiftu obstarává nový čtyřválcový atmosférický motor K12D, který spolupracuje s elektromotorem ISG. Jedná se tak o tzv. mild-hybrid, malý elektromotor má přitom výkon 2,3 kW (cca 3 koně), kapacita baterie pak byla oproti předchozímu Swiftu Hybrid zvětšena z 3 Ah na 10 Ah. Výrobce díky tomu slibuje velmi slušnou kombinovanou spotřebu 4,1 litru na sto kilometrů (dle WLTP).

Nová pohonná jednotka nabízí celkový výkon 83 koní (61 kW) a točivý moment 107 Nm. K dispozici budou jak varianty s pohonem předních kol, tak i 4x4. Převodovka je pětistupňová manuální, v nejvyšším výbavovém stupni Elegance je pak v nabídce i automatická bezestupňová CVT.

Foto: Suzuki

Nový Swift se na první pohled příliš nezměnil, nabízí ale nižší spotřebu a nové asistenční systémy

S faceliftem přicházejí do Swiftu i nové asistenční systémy. Nový Swift má hned pět nových funkcí a dostává se tak v tomto ohledu na úroveň SUV Vitara. Adaptivní tempomat doplněný o systém nouzového brzdění je nově standardem už v základní výbavě Comfort, která je sériově doplněna o systém RBS (Radar Brake Support). Vrcholné provedení Elegance využívá dokonce systém DSBS, který kombinuje radar s kamerou pod čelním sklem. Hlavní novinkou je pak systém sledování mrtvého úhlu.

A jak se tyto novinky podepsaly na cenovkách nového Swiftu? Na to se můžete podívat v tabulce níže:

VariantaProdejní cena
1.2 DualJet Hybrid Comfort 4x2, 5MT332 900 Kč
1.2 DualJet Hybrid Premium 4x2, 5MT367 900 Kč
1.2 DualJet Hybrid Premium 4x4 AllGrip, 5MT410 900 Kč
1.2 DualJet Hybrid Elegance 4x2, 5MT411 900 Kč
1.2 DualJet Hybrid Elegance 4x4 AllGrip, 5MT455 900 Kč
1.2 DualJet Hybrid Elegance 4x2, CVT439 900 Kč

Až do 15. října 2020 navíc nabízí Suzuki akční zaváděcí ceny, kdy zákazník zaplatí za Swift v základní výbavě Comfort o 20 tisíc korun méně, u výbavového stupně Premium o 25 tisíc korun méně a u výbavového stupně Elegance dokonce o 30 tisíc korun méně.

Reklama

Související témata:
Načítám