Hlavní obsah

Elegantní Genesis G70 Shooting Brake se chystá do Evropy

Foto: Genesis

Genesis v minulém týdnu oznámil očekávaný příchod do Evropy. S tímto názvem se evropští zákazníci Hyundaie již setkali jako s modelovým označením sportovního kupé a limuzíny, ale nyní se Genesis coby samostatná prémiová značka chystá prorazit i na evropském trhu, kde vtrhne do konkurenčního boje mezi Audi, BMW a Mercedes-Benz. Ve světě působí Genesis už dlouhá léta.

Článek

Z oficiálního představení víme, že hlavními modely Genesisu na evropském trhu budou G80 a GV80, k nimž se později připojí menší sourozenci G70 a GV70. Nyní Genesis ukázal další žhavou novinku, kterou bychom neměli brát na lehkou váhu – stylový Genesis G70 Shooting Brake, konkurenta pro Audi A4 Avant, BMW řady 3 Touring a Mercedes-Benz Třídy C kombi.

Genesis G70 Shooting Brake má stejnou velikost jako obyčejnější sedan, z něhož vychází, ale přepracovaná karoserie v zadní části umožnila konstruktérům zvýšit kapacitu zavazadlového prostoru o 40 procent oproti standardnímu modelu. Shooting Brake je 4 685 mm dlouhý, 1 850 mm široký, 1 400 mm vysoký a disponuje rozvorem 2 835 mm. Praktičtější je i nová lavice zadních sedadel se sklopným opěradlem, děleným v poměru 40:20:40.

Foto: Genesis

Objem zavazadelníku je o 40% větší než u standardního sedanu

Elegantní shooting brake pro Evropu vychází z faceliftovaného sedanu G70, který byl představen v Jižní Koreji v září 2020. Nezvyklý ale hezký Genesis bude na evropském trhu zajímavou alternativou k tradičnímu německému triu a nejpravděpodobněji zaujme zákazníky, kteří se snaží odlišit od ostatních.

Technické specifikace nového Genesisu G70 Shooting Brake zatím nebyly odhaleny a budou zveřejněny ve správný čas. S jistotou lze očekávat, že se motorizace nebudou lišit od již představených modelů. Základem by se tak mohl stát turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, a v nabídce by se mohl objevit i silnější vidlicový šestiválec se zdvihovým objemem 3,3 litru.

Foto: Genesis

Genesis G70 Shooting Brake je konkurencí pro německé trio oblíbených kombíků

Genesis přijde do Evropy letos v létě a nejprve bude prodávat v Německu, Švýcarsku a Velké Británii, než vstoupí i do dalších evropských zemí. Sedan G80 a SUV GV80 budou nabízeny při uvedení na trh, modely G70 a GV70 budou následovat. Později na evropský trh dorazí také nedávno představení model Electrified G80 spolu se dvěma dalšími elektromobily, které budou uvedeny na trh do jednoho roku.

Reklama

Načítám