Hlavní obsah

Druhoválečný veterán získal novou Corvette za pouhý měsíc

Foto: WNKY News 40

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od konce druhé světové války uplynulo již více než tři čtvrtě století a hrdinové, kteří s odhodláním i strachem bojovali v největší válce moderní historie za svobodu ostatních, pomalu odcházejí na věčnost. Ve Spojených státech amerických je status válečných veteránů respektovaný, skuteční vlastenci jim vycházejí vstříc a pomáhají jim splnit jejich přání, protože nikdo z nás tu nebude trvale.

Článek

A takový je i příběh druhoválečného veterána, kterému Chevrolet umožnil předběhnout dlouhou frontu čekajících zákazníků, aby si svou novou Corvette užil co nejdéle. Američan Bobbie Carson si objednal nejnovější bílou Corvette Stingray teprve před měsícem, ale protože mu je 95 let a bojoval proti nacismu v Německu, Chevrolet jej okamžitě posunul na první místo na seznamu čekatelů.

Bobbie Carson je obrovským fanouškem sportovní Corvette, a protože si v Chevroletu uvědomují, že čas je tím nejdůležitějším, co máme, předali mu jeho nový vůz s velkým předstihem oproti standardnímu výrobnímu plánu. Nyní je hrdým majitelem 42. exempláře nejnovějšího modelového roku 2022, zároveň se jedná o jeho již osmou Corvette v životě. Normální čekací doba se přitom může protáhnout až na dva roky.

Foto: WNKY News 40

Nejnovější Stingray je již osmou Corvette válečného veterána Bobbieho Carsona

Novou Corvette mu Chevrolet oficiálně předal při speciální události v americkém muzeu National Corvette Museum v Blowling Green v Kentucky, přičemž jeho nový vůz je v bílém odstínu Arctic White s červeno-černým koženým interiérem, stříbrnými koly, červenými brzdiči a bez populárního balíčku Z51 Performance Package s výbavou pro zlepšení jízdních vlastností.

„Už jsem měl sedm těchto aut a tohle v sobě má kousek každého z nich. Je to jeden z nejlépe oceňovaných nových sportovních vozů a na celém světě na něj existuje dlouhá čekací listina, takže jsem rád, že jej opravdu získávám. Prokázali mi velkou čest, že jsem jej mohl získat s předstihem,“ řekl Carson při převzetí své nejnovější Corvette.

Pětadevadesátiletý válečný veterán následně dodal, že svou novou Corvette bude používat pro každodenní jezdění a již brzy prodá své předchozí auto. Tomu říkáme zápal pro věc a přejeme mu, ať si svůj sporťák ještě pořádně užije. Za jeho vojenskou službu mu totiž vděčíme všichni.

Reklama

Načítám