Hlavní obsah

Do Mostu o víkendu zavítá NASCAR, tahače i formule

Foto: Autodrom Most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr letošních prázdnin bude patřit fanouškům motorsportu. Mostecký autodrom bude o nadcházejícím víkendu najednou hostit hned tři prestižní akce – mistrovství Evropy závodních tahačů a k tomu ještě závody evropské série NASCAR a sérii Maxx Formula. Totožný program bude po oba dny.

Článek

Fanoušci série NASCAR se konečně dočkají. Po několika přesunutí kvůli pandemii koronaviru zavítá na mostecký autodrom evropská série nejpopulárnějších závodů ve Spojených státech, které se jezdí už od roku 1948. A to už tento víkend.

V Mostě budou „plech na plech“ závodit speciály poháněné vidlicovými osmiválci o identickém výkonu 400 koní. Diváci uvidí závodit mistra světa F1 a vítěze Indianapolis 500 Jacquese Villeneuvea nebo českého závodníka Martina Doubka. Na startovacím roštu bude téměř 30 burácejících speciálů s poháněnou zadní nápravou a zcela bez elektronických pomocníků.

Dalším lákadlem budou tradiční závody tahačů. Na start Czech Truck Prix se postaví celkem 17 strojů včetně tří speciálů domácí Buggyry v čele s Adamem Lackem. Evropský šampionát okruhových tahačů (ETCR) pro letošek obsahuje sedm závodů, předchozí závod se konal na legendárním okruhu Nürburgring. Vrcholem pak bude závod ve španělské Jaramě začátkem října.

Foto: Autodrom Most

Maxx Formula ukazuje různé typy formulí

Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude závod různých kategorií formulí v rámci soutěže Maxx Formula. Diváci uvidí starší monoposty F1, Superleague Formule, GP2, F3000 nebo IndyCar. A to je něco, co v době všeobecného přechodu na elektromobilitu (pomalu i v rámci motorsportu) musí všechny staromilce zaujmout.

Identický program po oba dny

Vstupné lze koupit dopředu přes internet nebo až na místě. Jednodenní vstupné na sobotní, respektive nedělní program přijde na 850 korun, dětské vstupenky pak stojí 190 korun. Za celodenní parkovné přímo v areálu pak zaplatíte ještě 300 korun. Program je pro oba dny identický; samotné závody začínají v devět hodin ráno.

Foto: Autodrom Most

Mistrovství Evropy závodních tahačů

„Bude to víkend ryzího motorsportu a unikátní příležitost vidět v akci závodní trucky, NASCAR a formule na jednom místě. Fanoušci mohou navíc opět jít i do padoku, takže zážitek bude pro všechny o to intenzivnější,“ řekl pro Garáž.cz tiskový mluvčí autodromu Radek Laube.

Po letošním mistrovství světa superbiků uvidí diváci v Mostě další atraktivní závody. Pokud vás motorsport baví, asi už máte víkend 28. a 29. srpna červeně zaškrtnutý ve svém kalendáři.

Reklama

Načítám