Hlavní obsah

Dieseloví bratři mají v USA také na kahánku

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aféra Dieselgate způsobila, že se na veškeré dehtové aktivity v USA kouká pod drobnohledem. V průšvihu se tak ocitli i Diesel Brothers, provozující úspěšnou televizní show, ve které tuní naftové trucky.

Článek

Vlastně se to dalo tak trochu čekat. Televizní bratři totiž objíždějí majitele obřích naftových pick-upů (motory Cummins v těchto užitkových vozech mají pěti, šestilitrový objem) a ty různě štělují a tuní, aby z nich vyrobili něco, čemu se v Americe říká coal-rollers. Nebo prostě uhláky, mašiny, co z výfuku sypou do ovzduší stejně bordelu jak vlaky, co se kdysi musely krmit lopatou. Pro představu, jak to vypadá, si pusťte následující video.

Tady asi není o nějakých emisích sporu - na tyhle si totiž můžete doslova sáhnout, ačkoliv bychom rozhodně nechtěli být v roli té dívky, která po dotazu zda kouří, dostane přímo do obličeje plnou nálož škodlivin. Asociace lékařů v Utahu teď producenty a aktéry televizní show Diesel Brothers žaluje za poškozování zdravotního stavu občanů USA a žádá, aby všechny upravené vozy svolali a uvedli do původního stavu, ve kterém vyhoví všem emisním limitům. Že by v důsledku došlo i na české čiptunery, kteří dávají turbodieselům křídla a jejichž vytuněné oktávky si občas odfknou obláček tak černý, že označkují asfalt. 

Reklama

Načítám