Hlavní obsah

Další svolávací akce Porsche. Tentokrát jde o Panameru

Foto: Porsche

Porsche Panamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dobou se světem šíří informace o jedné svolávací akci za druhou. Porsche dokonce vyhlašuje svolávání podruhé krátce za sebou, ovšem zatímco v prvním případě byl důvod spíše humorný, v tom, o kterém vám dnes povíme, jde už o techniku modelů Panamera. Zlobí jim totiž posilovač.

Článek

Porsche ale není jediné, které musí řešit sem tam nějaký ten zádrhel. Ale co si budeme povídat, svolávání kvůli vakům na lyže hodně lidí spíše pobavilo. Ovšem čas od času se ukáže, že svolávací akce je z mnohem závažnějšího důvodu. Například BMW mělo problém s motory, Volkswagen zase svolával auta, která nejspíš vůbec nebyla schválená pro provoz na pozemních komunikacích, a před nedávnem jsme vám říkali i o svolávací akci na pneumatiky. Problémy se prostě čas od času nevyhýbají vůbec nikomu.

Vraťme se ale zpět k Porsche. To si do servisů zve majitele modelu Panamera aktuální generace. A důvod? Ne moc závažný, ale přesto velmi nepříjemný. Podle dostupných informací to vypadá, že některé Panamery mají problém s řídicí jednotkou posilovače, který pak nefunguje, jak má, nebo dokonce nefunguje vůbec. Svolávací akce se na celém světě týká 74 585 vozidel, která byla vyrobena v období od 21. března 2016 do 6. prosince 2018.

Podle všeho má řídicí jednotka problém se svým softwarem, u něhož nelze vyloučit možnost krátkodobého výpadku, čímž by bylo omezeno nebo by byl dočasně nefunkční celý posilovač. Řízení pak vyžaduje vynaložení větší ovládací síly. Preventivní opatření, v jehož rámci obdrží příslušná řídicí jednotka nový software, eliminuje riziko vzniku výše uvedené situace. Celá akce se týká i zákazníků v České republice. Ti, pokud mají pocit, že posilovač v jejich Panameře nefunguje tak, jak má, mohou navštívit oficiální servisy Porsche. Nicméně všichni ti, kterých se tato svolávací akce týká, obdrží od Porsche výzvu k návštěvě servisu. Následný servisní úkon si vyžádá přibližně jednu hodinu a jeho provedení je samozřejmě bezplatné.

Reklama

Související témata:
Načítám