Hlavní obsah

Chytrý karavan, který během minuty ztrojnásobí svou velikost

Foto: Beauer

Ve složeném stavu má Beauer třetinovou velikost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá jako retrozáležitost, ale ve skutečnosti se právě teď díváte na jeden z nejlepších karavanů, který za poslední roky spatřil světlo světa. Je praktický, překvapivě jednoduchý a plně funkční. A ne, není to žádný startup, ale věc, kterou si můžete koupit. A protože je z Francie, taky by to neměl být žádný velký problém!

Článek

Milujeme chytré věci. A tím zrovna nemyslíme chytré hodinky či tablety v autě. Spíš by se slušelo napsat, že milujeme chytré nápady. A francouzký výrobce Beauer zrovna jeden takový představil. Miniaturní karavan, který během chvíle ztrojnásobí svou velikost!

Ano, je to tak, Beauer použil trik, co je běžně k vidění u luxusních a většinou již tak obrovských obytných aut či autobusů – jeho obytný karavan má vysouvací boky, takže pouhým stisknutím tlačítka ztrojnásobí svou velikost. A to na celých dvanáct metrů čtverečních. Celé ta operace nezabere víc než šedesát vteřin, a pokud vás hned napadlo, jak je to asi s vnitřním vybavením, tak vězte, že žádné manuální rozkládání postelí či kuchyňky vás nečeká!

„Nechali jsme si celý systém patentovat a je založený na dvou vodorovných teleskopických modulech, které umožňují ztrojnásobení obytného prostoru,“ píše Beauer v tiskové zprávě. „Nemusíte ani přemísťovat či stavět vnitřní nábytek, ten je zasunutý k sobě či do sebe a po vytažení boků zaujme vnitřní zařízení automaticky svoje místo.“

Na rozdíl od exteriéru, který je hodně retro, je interiér velmi moderní a minimalistický. I základní model je standardně vybaven kuchyní, kazetovou toaletou, velkou manželskou postelí a má obývací kout. V kuchyni je lednice, plynová varná deska a dřez s přívodem vody. Standardní LED osvětlení zajišťuje příjemné osvětlení interiéru.

Když si rozkliknete stránky výrobce, zjistíte, že si můžete objednat řadu věcí z příplatkové výbavy. Třeba sprchu, televizi, podlahové topení, klimatizaci, solární panely, nosiče kol a dalších nezbytností.

Je až s podivem, že celý karavan váží pouhých 950 kilogramů, což je jeho provozní hmotnost, takže ho v pohodě můžete táhnout i za menším autem. Jeho tělo je vyrobeno z polyesteru s tepelnou a zvukovou izolací. A podle videa z úvodu je jasné, že manipulaci s ním zvládne opravdu každý.

V základním provedení stojí Beauer 3X 29 900 eur, což je nějakých osm set tisíc korun, což je méně, než by jeden čekal. Na druhou stranu, když se podíváte do ceníku příplatkové výbavy, tak ono to rychle vyskáče…

Reklama

Související témata:
Načítám