Hlavní obsah

Češi vynalezli bavlněná trika, na kterých není vidět pot

Foto: CityZen® s.r.o.

Trojice kamarádů z Chrudimi vymyslela unikátní úpravu bavlny. Šijí trika budoucnosti, na kterých není vidět pot, nešpiní se, snižují zápach a jsou úžasně pohodlná.

Článek

Potit se je nejen přirozené, ale i zdravé. Na druhou stranu, těžko se takovým biologickým pochodem chlubit ve společnosti, proto René Němeček, Martin Burkoň a Pavel Hrstka přišli s přelomovým nápadem: Vyrábět oblečení, na kterém pot nebude vidět a ještě k tomu odolá i špíně.

Unikátní úpravu, která trikům dává tyto vlastnosti, přitom okem ani na omak nepoznáte. Pro výrobu volí prémiovou 100% bavlnu, proto jsou trika velmi příjemná a pohodlná na nošení. Jsou prodyšná, dobře sají a rychle schnou.

Foto: CityZen® s.r.o.

Unikátní úprava bavlny CityZen®

Zákazníci jsou chrudimským start-upem CityZen® nadšeni a neváhají se podělit o svou zkušenost s ostatními. Nejvíce si oblíbili pánská a dámská basic trika a polokošile. Jednoduchý design z nich totiž dělá všestranné oblečení, které využijete ve volném čase, ale i v elegantním outfitu třeba do práce.

„Trika i polokošile splnila všechna naše očekávání. Manžel i syn si je velmi pochvalují. Nejvíce to, že na nich nejsou vidět stopy potu a velmi rychle schnou. Ať se vám daří, těším se na další výrobky,” píše Soňa z Libřic.

David z Českých Budějovic, který nejdřív nevěřil, že triko splní to, co CityZen® slibuje, byl příjemně překvapen. „Je vážně skvělé, navíc perfektně sedí i větším velikostem,” pochvaluje si.

Novinkou jsou pak antibakteriální pánské boxerky, se kterými CityZen® zazářil na Hithitu, kde na rozjetí jejich výroby vybral během pár dní přes 400 000 korun. Samozřejmě ani na boxerkách nebude vidět pot a budou také odolné vůči zápachu.

Podívejte se, jak trika CityZen® fungujíVideo: CityZen® s.r.o.

CityZen® je unikátní nejen ve svém přístupu. Trojice přátel rozjela své podnikání už před třemi lety a velmi si zakládá na lokální výrobě a šetrnosti k přírodě. Trika jsou 100% recyklovatelná a vznikají nejmodernějšími postupy, které šetří vodu, energii a podléhají legislativě EU REACH. Zároveň se ale vyrábí kompletně v České republice.

Není divu, že rok po svém založení získal CityZen® cenu Start-up roku, zájem přichází z celé Evropy a značka se může pochlubit obraty v řádech desítek milionů.

Hlavní cíl chrudimského start-upu je ale především to, aby se jejich zákazníci cítili v oblečení CityZen® maximálně příjemně, aniž by jim pot či špína narušily plány.

Načítám