Hlavní obsah

Bugatti Grand Prix 2016 - slet úchvatných Bugattek

Foto: Archiv Garáž.cz

Už tradičně je před Barum rally pořádána spanilá jízda úžasných veteránů a představení starých bugattek, které má na svědomí pan Samohýl. Automobilová značka Bugatti se stala jeho láskou a v letošní roce se jel už 6. ročník Bugatti Grand Prix 2016.

Článek

Tento závod nebo spíše exhibiční jízda starých veteránů je součástí programu před první městskou rychlostní zkouškou. Ladislav Samohýl vždy připraví pro sebe i své kamarády a zvané velké množství neskutečných veteránů, které nechá oživit a ukázat v pohybu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V letošním roce se exhibiční jízdy účastnily především vozy z 20. a 30. let 20. století a šlo jak o originální kousky, tak zrenovované vozy, a zároveň tu měly prostor i repliky závodního vozu Bugatti 35. Přes den byly vozy vystaveny v blízkosti rychlostní zkoušky u Zlínského zámku. V podvečer došlo na přesun do prostorů uzavřeného testu, kde byl připraven start formou Le Mans a následné kroužení ve dvou skupinách (exhibiční jízda Mercedes kabrioletů a závod Bugatti) po měřeném testu formou jízdy pravidelnosti.

Reklama

Načítám