Hlavní obsah

Brazilský řidič vyřešil problém s podélným parkováním

Foto: Archiv Garáž.cz

Někteří řidiči mají problém s parkování, občas však nejde ani o neumětelství, jako spíše o málo prostoru nebo smůlu, kdy vás dvě auta uzavřou mezi sebou. Jeden brazilský řidič vymyslel způsob, jak se vyhnout únavnému popojíždění sem a tam.

Článek

Asi to potkalo každého z nás, zvláště pak ve velkých městech, kdy zaparkujete do podelného parkování a následně vás další auta zavřou do miniaturního prostoru. Pak nemáte jinou možnost, než se kratičkými pohyby směrem dopředu a dozadu z vybraného místa dostat. S automatem je to o něco snažší, s manuálem pak otravnější. Každopádně je to někdy hodně problematické. 

A podobný problém zřejmě mají také v Brazílii. Video, které jsme, našli ukazuje, jak si s tím poradil jeden majitel třetí generace Fordu Mondeo. Vzpoměl si na nápad, který se objevil už v padesátých letech, a do práce zapojil rezervní pneumatiku umístěnou v zavazadlovém prostoru. 

Musel vymyslet důmyslný systém, který dokáže pneumatiku postavit a opřít o asfalt kolmo směru jízdy. Zadní část Fordu Mondeu se jen lehce přizvedne a po rezervním kole popojede ven z parkovacího místa tak, že už je stačí zacouvat a jste venku z úzkého místa. Dalo by se říct geniální řešení a je škoda, že nevidíme do kufru, jak je tento systém vymyšlen. 

Reklama

Načítám