Hlavní obsah

BMW X7 jako luxusní pickup? Ano a vypadá to skvěle!

Foto: BMW

BMW X7 jako pickup

Oficiálně mnichovská značka nikdy žádný pickup do nabídky neposlala a prý se tak ani nikdy nestane. Ovšem existuje pár BMW prototypů a konceptů, které se do rodiny pickupů hrdě hlásily. A protože měly vždy úspěch, rozhodlo se BMW ukázat další prototyp pickupu, který má základy ve zbrusu novém a zatraceně velkém SUV X7.

Článek

Kdo z vás nové BMW X7 viděla naživo, nejspíš jen musel konstatovat, že jde o opravdu velký kus auta. Navíc do vínku dostalo ty tolik probírané velké ledvinky, které ale podle mého právě na X7 nevypadají vůbec špatně. Vždyť když by tak velká příď dostala menší, vypadalo by to směšně. Ovšem, jak ukazuje nová studie samotné automobilky, X7 nemusí sloužit jen k velmi pohodlným přesunům z místa na místo, ale také ke stylovým převozům motorek. Od BMW samozřejmě.

Stavbu tohoto hodně vydařeného pickupu mají na svědomí, stejně jako u škodovky, stážisté a studenti designu, kteří s BMW spolupracují, přičemž studie byla vystavena v rámci akce Motorrad Days, která slouží k prezentaci motocyklů značky BMW. Stavba prototypu zabrala prý 10 měsíců a znamenala velké přepracování luxusního SUV. Tvůrci do něj museli dokonce řezat, aby vznikl nákladový prostor o délce od 1,4 do 2 metrů. Záleží, jestli je zadní víko otevřené nebo ne. Změnou prošla také spousta dílů jako střecha nebo zadní dveře, které jsou v tomto případě vyrobeny z CFRP materiálů, čímž u pickupu od standardní X7 ušetřili 200 kg hmotnosti.

Pickup stojí na základech modelu X7 xDrive40i o výkonu 340 koní, které na všechna kola posílá automatická převodovka. Kromě té parádní motorky na zádi přestavěná X7 bez problému uveze dalších pět lidí, kteří nepřijdou ani o procento pohodlí na palubě. Ovšem zůstaňme u nákladového prostoru, který je vykládán teakovým dřevem. Na fotografiích vidíte, jak vypadá zaplněn parádní motorkou. A tušíme, že vás zajímá, o jaký stroj se jedná.

Tak tedy, jde o BMW F 850 GS, což je dle výrobce motocykl kombinující komfort při dlouhém cestování, sportovní dynamiku a off-roadové schopnosti. K přestavěnému X7 se tedy hodí na výbornou a BMW tvrdí, že s touto dvojicí se dostanete až na kraj světa. Ostatně to mají zástupci značky v plánu, po skončení výstavního kolečka této sestavy se s ní mají vydat na výlet zahrnující jak písečné pláně, tak hory. Kam konkrétně to bude, ale neprozradili.

Reklama

Související témata:
Načítám