Hlavní obsah

BMW M760Li xDrive – Mnichovská vlajková loď

Foto: Archiv Garáž.cz

Jelikož se s největší pravděpodobností nedočkáme M7 (ne že by tomu v minulosti bylo jinak), můžeme nový model označit za vrchol nabídky. A jaké jsou tedy přesně jeho parametry? Tohle je dvanáctiválcová střela!

Článek

Ne, není to M7, ale jsme jí hodně blízko. Vůbec poprvé totiž BMW u sedmé řady použilo znáček M, byť jde ale jen o model M Performance. Nedá se však nic dělat, BMW už zkrátka musí reagovat na konkurenční Audi S8 nebo Mercedesy-AMG S63 a S65. A odpovědí je nový vrcholný model M760Li xDrive.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jeho vidlicový dvanáctiválec se dvěma turbodmychadly má objem 6,6 litru, výkon 610 koní a točivý moment 800 Nm. S takovou silou se i tohle jumbo dostane na stovku za 3,7 sekundy a umí jet až 305 km/h. Pokud jsou vám parametry motoru povědomé, tak ano, najdete jej i v posledních Rolls-Roycech. V BMW je ale dostanete se systémem pohonu všech kol, dobře známým xDrive. Automatická převodovka je samozřejmostí, stejně jako nějaké ty retuše designu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zda to bude na domácí konkurenci stačit, zatím nevíme. Pravdou je, že jediný další V12 sedan z Německa je Mercedes-AMG S65, který má 621 koní a 1000 Nm, ale je to jen zadokolka. Takže z nižších rychlostí akceleruje pomaleji. Jenže to jsou stejně jen hodnoty hodné tak do kvarteta, důležité bude, co na to zákazníci.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám