Hlavní obsah

BMW M3 E30 Paula Walkera je na prodej

Foto: eBay / Reserve Auto Group

BMW M3 E30, kterou vlastnil Paul Walker, má nízký nájezd a nebyla nikdy nabouraná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Paul Walker, jedna z hlavních hvězd série Rychle a zběsile, zemřel při tragické dopravní nehodě před sedmi lety. Teď se prodává další auto z jeho velkolepé sbírky. Je to červená M3 první generace s označením E30 a podle všeho je ve skvělém stavu. Jako jedno z mnoha jeho dalších aut nebyla nabízena v nedávné aukci, ale prodává se zvlášť.

Článek

O Walkerově garáži jsme na Garáži už psali. Pro většinu lidí byl jen hvězdou filmové série Rychle a zběsile, která má střídavě klesající a stoupající úroveň, ale skuteční nadšenci do aut moc dobře ví, že Paul Walker uměl řídit nejen na filmovém plátně. On totiž i závodil a měl v garáži spoustu zajímavých automobilů, přičemž část sbírky (konkrétně 18 aut a 3 motocykly) byla na jaře letošního roku vydražena za nějakých 52 milionů korun.

Jen pár měsíců poté, co život Paula Walkera tragicky skončil na sedadle spolujezdce v červeném Porsche Carrera GT, se začalo řešit, co se stane s Walkerovou automobilovou sbírkou. Jeho postava z Rychle a zběsile Brian O’Conner řídila především vytuněné japonské sporťáky v podobě oranžové Supry a modrého R34 GT-R, jeho sbírka (spoluvlastněná Rogerem Rodasem, který při té tragické nehodě seděl za volantem) však čítala daleko zajímavější automobily.

Byly to Mustangy různých generací (například Eleanor, Fox body od Saleenu i poslední GT500), řadu Porsche 911 (prvogenerační kousek, 930 Turbo nebo 997 GT3 RS), několik BMW (M1, M3 E30, M3 E36 Lightweight nebo 850 CSI v manuálu) a pár Ferrari (360 Challenge Stradale, 512 Testarossa, 355 Spider Fiorano), Corvette C1, Ford GT s kompresorem, Saleen S7 a řadu dalších úžasných kousků. Jen se podívejte na video z jejich sbírky.

Zatímco osmnáct aut bylo prodáno (z těch zajímavých jmenujme hlavně BMW M3 E30, BMW M3 E36 ve verzi Lightweight (pětkrát!), Nissan 370Z, který se zúčastnil natáčení filmu Rychle a zběsile 5, závodní Ford Mustang Boss 302S; a dokonce původní Godzilla, Nissan Skyline R32, rovněž v závodní verzi), pár jich ještě zbylo. A teď je jedno z nich na prodej…

Jde o červené BMW M3 úplně první generace, které se objevilo na aukčním serveru eBay za cenu 150 tisíc dolarů, tedy cca 3,8 milionu korun. Nabízí jej texaský prodejce automobilů Reserve Auto Group a výslovně uvádí, že vůz patřil herci Paulu Walkerovi, že je v origináním stavu, plně pojízdný a nepoškozený. Jestli je to skutečně pravda, pak se jedná o zajímavou příležitost, protože obě dvě další M3 E30, které byly prodány na lednové aukci, stály o 15, respektive 70 tisíc dolarů víc.

Popis prodejce je sice zoufale krátký, ale stojí v něm, že auto je v původním stavu, nikdy nelakované a bez poškození. Vyměněné jsou jen světlomety za identické z evropské verze (mají větší svítivost) a původní patnáctipalcová kola nahradily šestnáctipalcové ráfky z M3 EVO. Původní světla a kola jsou ale součástí nabídky.

Automobil má najeto 13 248 mil, tedy něco málo přes 21 tisíc kilometrů a zdá se být v opravdu dobrém stavu. Je čistý, motor prý běží úplně čistě, stejně jako převodovka. Jde tedy o zajímavou nabídku na investiční auto.

Otázkou však je, zda nekoupit druhou červenou M3, kterou má ten samý prodejce v nabídce. Ta totiž vypadá stejně dobře, má plnou výbavu, spoustu originálních vylepšení a stojí o 1,5 milionu korun méně. Jen ji tedy nevlastnil Paul Walker…

Reklama