Hlavní obsah

BMW 2002 Hommage Concept - retro pro Pebble beach!

Foto: Archiv Garáž.cz

BMW oslavuje model 2002 Turbo se slovy, že postavilo kompaktní turbo sporťák dříve, než to bylo Cool. Při příležitosti výstavy automobilů v Pebble beach se tedy ukazuje koncept 2002 Hommage s polepy "Turbomeister!.

Článek

Pokud je vám tohle auto nějaké povědomé, tak ano, opravdu se objevilo již v květnu na výstavě Villa d´Este. Tentokrát ale dostalo nový polep "Turbomeister" a míří do Pebble beach. A proč zrovna Turbomeister? To má hned dva významy. Zaprvné se tím BMW chvástá, že mistr přeplňovaných motorů, protože je nabídlo ještě dříve, než to udělala drtivá většina ostatních, ačkoliv se jich dlouho nedrželi. Ostatně model 2002 Turbo byl prvním sériově vyráběným evropským autem s turbem.

Navíc je zde rovněž odkaz na tradiční závodní barvy sponzora Jägermeister, tedy oranžovou a černou, která k BMW neodmyslitelně patři. Automobil dále stojí na dvacetipalcových zlatých kolech z M4 GTS a je poháněn motorem z M2. Nám se tohle auto velmi líbí a vůbec bychom se nezlobili, kdyby BMW podobný stroj, kupříkladu jako retro edici modelu M2, vyrobilo.

Reklama

Načítám